Прокуратурата проверява сигнал за евентуално извършено престъпление срещу републиката. В

...
Прокуратурата проверява сигнал за евентуално извършено престъпление срещу републиката. В
Коментари Харесай

Сигнал за престъпление срещу републиката: От БНО „Шипка“ твърдят, че не са проруски настроени


Прокуратурата ревизира сигнал за вероятно осъществено закононарушение против републиката. В сигнала се твърди, че активността на боен съюз, е противодържавна, прецизират от държавното обвиняване.

Военният съюз БНО „ Шипка “ съществува от няколко години. Последователите му в обществените мрежи са хиляди. Една от главните фигури в съюза е Владимир Русев, по прякор Валтер Калашников.

Снимка: Редакторски екип


„ Провеждаме подготвителни лагери за подготовка, за оцеляване. Даже при външна военна опасност за страната. Даже за рецесии. Нашите хора би трябвало да са подготвени за всичко “, изясни Русев.

БНО „ Шипка попада в полезрението на специалиста по сигурност Йордан Божилов, когато той и сътрудниците му изготвят разбор за дясната радикализация в Югоизточна Европа.

Снимка: Редакторски екип


„ Има данни, че са получавани във тип на дарове униформи, а може би и финансови средства от английски радикални организации. Знаем, че има връзка и с съветски организации - да вземем за пример с по този начин наречените „ Вълци на Путин “, разяснява Божилов.

Снимка: Редакторски екип


Русев твърди, че не са проруски настроено, а активността на организацията е ориентирана към „ просвещаване на народа “.

„ През 2011 година аз съм упрекнат в подготовката на опит за прелом и събаряне на властта в русия, с цел да върнем властта на съветския народ. Това е там “, акцентира той.

Сигналът е получен на 12 декември, а в него се твърди, че активността на военния съюз е противодържавна. Излагат се изказвания за вероятно осъществени закононарушения по Глава първа от Особената част на Наказателния кодекс – Престъпления срещу Републиката.

Снимка: Редакторски екип


Наблюдаващ прокурор е упълномощил на ДАНС да извърши инспекция по случая. След нейното привършване ще се реши дали има задоволително данни за осъществено закононарушение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР