Прокуратурата проверява началника на Националната служба за охрана (НСО) Ангел

...
Прокуратурата проверява началника на Националната служба за охрана (НСО) Ангел
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява шефа на НСО за злоупотреби

Прокуратурата ревизира началника на Националната работа за защита (НСО) Ангел Антонов за злоупотреби.

По информация на OFFNews инспекцията е почнала по сигнали на чиновници в НСО, които са съобщили за разхищаване на средства.

Говорителят на Военно-окръжна прокуратура – София полк. Елин Алексов сподели за OFFNews, че „ има инспекция, касаеща НСО “. Той отхвърли да даде повече детайлности и дали обект на инспекцията е Антонов. Алексов разясни, че в случай че бъдат открити нередности, от държавното обвиняване ще оповестят това.

През годините стана ясно, че службата е подготвена на всичко, с цел да угоди на властимащите.

НСО беше намесена в абсурда със скъпите джипове на държавните горски стопанства. Тогава стана ясно, че вместо по предопределение колите се употребяват от НСО. Нещо повече - персонално министър председателят Бойко Борисов шофираше един от тях. През последните години в НСО беше одобрена практиката министър председателят да кара автомобил на службата - нещо, което е в прорез с всички правила за работа на НСО.

Преди Нова година името на Антонов се появи по отношение на желанията на президента Румен Радев да го в профил от поста. Този опит обаче беше кръстосан след появяването на медийни изявления, които извадиха на ярко опитите на президентската администрация да организира съгласувателна процедура с администрацията на Министерския съвет.

Преди да поеме НСО Антонов беше шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “, само че при държавното управление на Пламен Орешарски беше отхвърлен от тогавашния вътрешен министър Цветлин Йовчев. Антонов получи генералски пагони в мандата на президента Росен Плевнелиев при опорочена процедура по силата на разпореждане на Министерския съвет, което приравнява полицейските длъжности във военни звания. Важен подробност тук е, че постановлението важи за резервисти от Министерство на вътрешните работи и ДАНС, какъвто Антонов не беше към оня миг. Все отново Антонов беше заведен като резервист по силата на текст от Закона за защитата, който важи единствено за военно време.

От престарание за назначението му непременно от администрациите на Министерски съвет и на президента тогава не съобразиха, че Антонов ще получи военно звание, което е с една степен по-висока от тази, която се изисква за шеф на НСО. Тази обстановка беше в прорез със Закона за защитата, което наложи три месеца след назначението на Антонов президентът Росен Плевнелиев да промени различен декрет, с който се дефинират условията за военни звания за обособените служби. Така официана Антонов беше " закован " за поста. /offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР