ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ИВАН ГЕШЕВ ПО СИГНАЛ, ЗА КОЙТО ВЕЧЕ КАЗА,

...
ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ИВАН ГЕШЕВ ПО СИГНАЛ, ЗА КОЙТО ВЕЧЕ КАЗА,
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ИВАН ГЕШЕВ Пожарна охрана СИГНАЛ, ЗА КОЙТО ВЕЧЕ КАЗА, ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА
Причината са записи, оповестени от проверяващия уебсайт " Биволъ ", в които се чува по какъв начин Гешев уговаря съглашения с подсъдими след спецакциите с гръмките имена " Недосегаемите 1 и 2 " през 2011 година. Новината за въпросните записи излезе часове преди чуването на Гешев във Висш съдебен съвет, а мигновено държавното обвиняване разгласява публично прессъобщение, с което оневини Иван Гешев по проблема. Но гражданско придвижване " Боец " е подало сигнал против Гешев и в този момент има инспекция, настояват от " Боец " и ползват документи, а " Биволъ " направи коментар още тогава на прессъобщението на прокуратурата, с който го сложи под подозрение.
Коментар на Actualno.com : Звучи като приказка...

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АИКБ: БИЗНЕСЪТ ПЛАЩА ПО-МАЛКО ДАНЪЦИ, ЗАЩОТО ПЛАЩА ПО-ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ
По тематиката с държавния бюджет за 2020 година, Васил Велев изясни, че бизнесът ще заплати по-малко налози, тъй като заплаща повече заплати и има по-малка облага. " Това е част от прегряването, по-скоро свръхамбицията на бюджета ", сподели Велев.
Коментар на Actualno.com : Леле, а вие, уважаеми читатели, разбрахте ли го това?

БОРИСОВ ПРЕДЛОЖИ " ДА СИ РАЗМЕНИМ С ГЪРЦИЯ Пожарна охрана ЕДНО ПРИСТАНИЩЕ БЕЗ ТАКСИ "
" Догодина ще можем да кажем на българите – вие нямате никаква взаимозависимост и може да имате газ отвред ", добави Борисов.
Коментар на Actualno.com : По-интересното в цялата работа е какво тъкмо направи с американския дипломат Херо Мустафа през това време. С една дума - много " срамно ".

В ЧЕТВЪРТЪК ЩЕ ИМА САМО ПРЕГЛАСУВАНЕ, БЕЗ НОВ ДЕБАТ ЗА ГЕШЕВ
На въпрос дали е допустимо да се стигне до нов спор по време на съвещанието, актуалният основен прокурор Сотир Цацаров отговори: " Въпросът не е дали аз позволявам такава догадка, а дали Конституцията и законът я позволяват. Отговорът е – не! ". Според него законовите разпореждания не допускат процедурата да стартира изначало, а би трябвало да има единствено наново гласоподаване на върнатия претендент.
Коментар на Actualno.com : Ха-ха

ФОНД " ЗЕМЕДЕЛИЕ " Е ГЛОБИЛ С ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ НЕРЕДОВНИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ, НО НЕ КАЗВА КОИ
Фондът твърди, че са тествани 288 плана, наложени са наказания в размер от 5 до 100% от полученото еврофинансиране, а главните прегрешения били несъблюдение на заложения бизнес проект и за обещани, само че неразкрити работни места. Интересен въпрос обаче е дали в действителност тези санкции ще останат в действие или ще паднат в съда - поради правосъдно решение да бъде анулирана методиката за установяване на наказания по планове по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2007 – 2013 година.
Коментар на Actualno.com : Защото не е тъкмо глобил, ами наложил актове, за които съдът занапред би трябвало да взема решение. Но ДФЗ написа пиар победа!

 
НИНОВА: ИМАМЕ ПРАГ НА БЕДНОСТ ОТ 363 ЛВ. И МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ОТ 234 ЛВ. - ТОВА Е ПАРАДОКС
Тя напомни, че Българска социалистическа партия години наред предлага преизчисляване на всички пенсии.
Коментар на Actualno.com : Не, това е резултат от бандитското плячкосване на България, за което са отговорни всички политически партии и още не са платили виновността си.

ВТОРАТА ПЕНСИЯ МОЖЕ И ДА СВАЛИ ПЕНСИЯТА КАТО ЦЯЛО
Защо може да стане по този начин? Като една от главните аргументи се сочат така наречен кухи партиди - в тях са правени единични вноски или пък осигуровките не са внасяни правилно от работодателя. Според данни на КФН от тази година, по 1/3 от партидите не постъпват регулярно средства. Освен това, при този случай в държавното публично обезпечаване правата на обезпечения са обезпечени при неточен шеф, защото осигурителните права се поставят при начислени вноски, даже те да не са платени. Във втория дирек не е по този начин - в случай че работодателят не внася съзнателно осигуровките на служителя си, той губи осигурителни права. В същото време всички родени след 1959 година ще получават с 20% по-ниска държавна пенсия поради отчисленията към частните фондове. Така за първите пенсионери с дребни партиди втората пенсия няма да може да компенсира понижението на държавната и ще се стигне до феномена " две пенсии са по-малко от една ". Коефициентът на редукция съгласно специалистите е неточен и би трябвало да бъде ревизиран.
Коментар на Actualno.com : Българската фантазия в деяние...

ОФИЦИАЛНО ЛИЦЕ ЗА ТРАМВАЙНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ: ВАТМАНИТЕ ТРЯБВА ДА ЧИСТЯТ СТРЕЛКИТЕ
Иво Василев от Столичния електротранспорт сподели, че защото ватманката е била в потрес, не е могла да изясни за какво ѝ се е наложило ръчно да манипулира стрелката, в която е имало насъбран пясък. Съгласно обяснението на Василев, този пясък се появява основно от така наречен швейцарски трамваи, като това е част от системата им за прекъсване. За да е несъмнено, че дадена стрелка работи, пясъкът би трябвало да се чисти.
Коментар на Actualno.com : Прахосмукачки имат ли?

ИМА ЛИ ЧАДЪР ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ Пожарна охрана ДОГОВОР ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ГРАНИЦАТА? (ВИДЕО)
АКФ има извоювано дело против БАБХ поради отвод да бъде дадена информация.
Коментар на Actualno.com : Въпросителният от учтивост ли е?

АБСУРДНА ГРЕШКА: Национална агенция за приходите ОБЪРКА ДЛЪЖНИК, ГЛОБИХА ГИ С 55 000 ЛВ.
Приходната организация запорирала сметки на жена, макар че нито имената ѝ, нито рождената ѝ дата съответстват с тези на длъжница, която била търсена от немските управляващи.
Коментар на Actualno.com : Е, какво толкоз, те с 5 млн. ЕГН-та се пообъркаха.
КЪЩИТЕ ЗА ТЪЩИ - ПИТО ПЛАТЕНО ИЛИ МИНАЛО СВЪРШЕНО? (ВИДЕО)
Става въпрос и за тези в прословутото село Борино, където се появи най-вече родата на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Коментар на Actualno.com : И двете - за една нередовна методика за налагане на санкции на Порожанов става въпрос!

СТРАТЕГИЯ ЗА ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ ИМА, НО ТЯ " СТОИ НА ТРУПЧЕТА ". ЗАЩО?
" Националната стратегия за психологично здраве, която действаше до наскоро, беше единствено документ, декларативен документ съчинен преди към 15 години. " Това стана ясно от думите на проф. Дроздстой Стоянов, който е един от специалистите по психиатрия към министерството на опазването на здравето.
Коментар на Actualno.com : Защото такава ни е страната!

Висш съдебен съвет ПРЕИЗБРА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР
" Вие за кого работите - кой Ви написа със същия шрифт като на господин Панов това, което четете ", атакува правосъдният министър Данаил Кирилов. " Ако 20 гласоподават под политически напън, за какво си мислим, че 3-4 не гласоподават по този начин ", намеси се основният прокурор Сотир Цацаров, който видя само " сюжет " да се провали актуалното съвещание на Висш съдебен съвет. " Прави ми усещане, господин министър, че придружавате даването на думата на членове на Висш съдебен съвет с реплики, които го охарактеризират ", отвърна арбитър Атанаска Дишева на Кирилов, откакто той си разреши да каже, че тя желае да изкаже протестна имитация, очевидно " по протестни инструкции ". " Има сътрудници, които би трябвало да заплътнят тайминга на митинга. И ние не би трябвало да приключваме по-рано, в сравнение с да изтече времето на митинга. Не са внушения, това е непосредствено. Който в който митинг се припознае, тъй като сте свободни хора ", продължи Кирилов с намеците.
Коментар на Actualno.com : Каченият горе абзац споделя безусловно всичко належащо да се знае. Само че всеобщо даже това не се знае!

УПРАВЛЯВАЩИТЕ: 250 ЛВ. СТАВА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ОТ 1 ЮЛИ 2020 Г. (ВИДЕО)
На политически съвет на ръководещата коалиция в Народното събрание ГЕРБ и " Обединени патриоти " са се договорили за 4 промени в политиките, които ще бъдат отразени в Бюджет 2020, преди гласуването му на второ четене, с цел да влязат в действие идната година.
Коментар на Actualno.com : По-интересното е какво друго става, а точно - да не се плащал първият ден болнични. Ама за какво въобще има болнични?

ИВАН ГЕШЕВ съдебна експертиза ЗАЩИТИ Пожарна охрана СКАНДАЛ С ЧЛЕН НА Висш съдебен съвет: И " ДОБЪР ДЕН " ДА Ѝ БЯХ КАЗАЛ, ЩЕШЕ ДА Гражданско отделение ВИДИ КАТО ЗАПЛАХА
Докато обясняваше за какво гласоподава срещу кандидатурата на Иван Гешев, арбитър Дишева сподели, че в наличието на господин Цацаров и ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков, в коридора извън доскоро, " господин Гешев ми съобщи следното: " Поздравявам Ви, г-жо Дишева, пред Вас стои блестяща политическа кариера, от Вас ще излезе прелестен общински консултант ". Попитах " Заплашвате ли ме? ", а той сподели: " Не, не! " и се изсмя.
Коментар на Actualno.com : Да бяхте споделили тогава " Добър ден ", господин Гешев!

БАНОВ РАЗБРАЛ С МЕДИИТЕ, ЧЕ СЪДЪТ съдебна експертиза Е ПРОИЗНЕСЪЛ ЗА ЛАРГОТО (ВИДЕО)
По думите му двама чиновници в правната дирекция на министерството са завъртели конспирация, която той приема за директна офанзива към себе си.
Коментар на Actualno.com : Браво, господин министър, най-малко разбрахте! Онези 750 000 лв.... абе значимото е да сме здрави!

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТИВА НА СЪД ЗАРАДИ ОТКАЗА ДА ПРЕДЛОЖИ ЕВРОКОМИСАР
Европейската комисия, изпълнителната власт на Европейски Съюз „ изпрати публично писмо до Обединеното кралство за нарушение на отговорностите си по контракта с Европейски Съюз, като не предложи претендент за поста еврокомисар “, се споделя в изказване на Брюксел.
Коментар на Actualno.com : Всеки път, когато си помислиш, че Brexit не може да е по-смешен и неуместен, той става!

ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯТ Висш съдебен съвет ОМАЛОВАЖИ НАПАДКАТА НА ИВАН ГЕШЕВ СРЕЩУ СЪДИЯ ОТ Висш съдебен съвет
Съдебният кадровик не видя опасност в думите на Гешев към арбитър Атанаска Дишева, която гласоподава срещу него.
Коментар на Actualno.com : Така де, какво толкоз - можеше непосредствено да ѝ каже, че ще търка наровете в Софийския затвор.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА АИКБ ПОИСКА НЕ ЕДИН, А ТРИ ДНИ ОТ БОЛНИЧНИТЕ ДА НЕ съдебна експертиза ПЛАЩАТ
" Синдикатите би трябвало да се дефинират на чия страна са – дали на тези, които крадат, симулират, или пазят тези, които са правилни и съзнателни. Ако защитавате вторите, би трябвало да желаете три дни да не се заплащат. С това предложение ще бъдат ощетени единствено тези, които крадат ", сподели Васил Велев, който разгласи за дейна страна в измамите с болнични чиновниците.
Коментар на Actualno.com : Следващо искане - служащите да си заплащат сами заплатите, не с пари на компанията! Пък аз желая на море!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР