Прокуратурата проверява и за лекарска грешкаИскат паник-бутон и постоянна охранаДве

...
Прокуратурата проверява и за лекарска грешкаИскат паник-бутон и постоянна охранаДве
Коментари Харесай

Медици от Самоков напускат заради ромската агресия

Прокуратурата ревизира и за лекарска неточност
Искат паник-бутон и непрекъсната защита

Две фелдшерки и една здравна сестра от центъра за Спешна помощ в Самоков са подали молби за овакантяване. Те обяснили, че си потеглят поради ромското нахлуване против техни сътрудници в събота, както и поради непрекъснатата вербална експанзия - закани и обиди от пациенти и техни близки. Това сподели през днешния ден шефката на центъра доктор Ивалина Трендафилова.

“Жалкото е, че губим извънредно скъпи фрагменти. Фелдшерките са с 43 години стаж в незабавната помощ, здравната сестра също е от дълго време при нас и в реанимацията”, изясни доктор Трендафилова. Тя прикани в незабавните центрове да има паник бутони, защита и бърз съд за нападателите.

Както писа Труд”, Окръжната прокуратура в София и Районната прокуратура в Самоков стартира две следствия след съботните вълнения. Едното е за повода на гибелта на пациента и дали има лекарска неточност, защото околните настояват, че 53-годишният мъж не е имал диабет. По него са конфискувани всички документи за дейностите на медиците от момента на приемането на мъжа до съдбовния излаз. Чака се резултатът от аутопсията. Второто дело е за безчинство против двамата сина на умрелия, които при разпитите са признали виновността си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР