Прокуратурата проверява дали пусканият от варненския затвор затворник не е

...
Прокуратурата проверява дали пусканият от варненския затвор затворник не е
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява дали пусканият затворник от Варна не е крал коли

Прокуратурата ревизира дали пусканият от варненския затвор пандизчия не е съпричастен към станалите по време на отсъствията му обири на коли. 
 Арестуваха надзиратели от варненския затвор
Както беше обявено по-рано през днешния ден, трима надзиратели от пандиза бяха арестувани, тъй като регулярно пускали наказаният на шест години затвор мъж. Осъденият бил в пандиза за обири на коли и по обясненията на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова - той бил " експерт по кражба на коли, бърз и издирван ".

От прокуратурата обясниха, че следствието е по сигнал за това, че пандизчия постоянно напуща пандиза благодарение на трима надзиратели, само че постоянно се връща за вечерната инспекция. Пусканията от пандиза са били засечени в интервала май-юни 2018 година. За този интервал пандизчията е освободен 6 пъти.

" Лицето изтърпява наказване от шест години и осем месеца по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за обири на коли. Осъден е от боен съд, защото в групата имало и някогашен военнослужещ ", изясни Арнаудова на брифинг в Съдебната палата. 

По думите ѝ се прави и инспекция за това дали пандизчията не е съпричастен към кражбата на коли, станали в интервала на напускането на пандиза. Това щяло да бъде направено посредством следене на мобилния му телефон.

Засега има единствено обвиняване към тримата чиновници в пандиза - за несъблюдение на служебни отговорности в интерес на трето лице. Не е открито дали те са получили материална полза от това, изясни Арнаудова.

Тя добави, че в дома на единия от надзирателите са открити доста телефони.

Засега няма данни и други надзиратели да са взели участие в сходна процедура, както и няма данни да са пускани други пандизчии.

Задържането на пандизчията било направено в сряда следобяд - при следващото му излизане от пандиза. Полицията очаквала позвъняването на надзорник, когато наближило времето мъжът да се прибере. Надзирателят в действителност се обадил и това било задоволително съображение на управляващите да " заковат " групата. " Това потвърждава пред съда, че не става въпрос за инцидентно бягство на пандизчия ", изясни Арнаудова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР