Прокуратурата протестира срещу присъдата на Апелативния спецнаказателен съд, с която

...
Прокуратурата протестира срещу присъдата на Апелативния спецнаказателен съд, с която
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира срещу скандалното решение за отмяна на присъдата на страховития крими герой Йоско Костинбродския срещу Японеца

Прокуратурата стачкува против присъдата на Апелативния спецнаказателен съд, с която Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския беше оневинен за опит за ликвидиране. Както първо БЛИЦ заяви, една от най-страховитите фигури на родния ъндърграунд Йоско Йосифов, именуван от прокурорите капитана на националния тим по убийства, се измъкна от лапите на темида, откакто съдиите Даниела Росенова, Петя Колева и Даниела Врачева анулираха анулира присъдата от 17 години затвор, която бе произнесена на подсъдимите не от кого да е, а от ръководителя на Специализирания углавен съд Георги Ушев през май м.г.

Той и съучастникът му Ивайло Сименов - Богьовеца бяха приети за почтени за опит за ликвидиране по метод и със средства, изключително рискови за живота на мнозина.

Става дума за покушението против известния ромски предприемач Кирил Кирилов - Японеца през лятото на 2003 година Тогава двама маскирани стреляха по него от пистов мотор в центъра на София, само че той оцеля.

Апелативната профилирана прокуратура смята присъдата за незаконосъобразна и неправилна. Мотивите за оправдаването на подсъдимите на двамата към момента не са изпратени на прокуратурата и митингът ще бъде допълнен след правенето им, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

В известието се напомня правосъдната сага. С присъда от 16.05.2016 година на Специализирания углавен съд Йосифов и Симеонов са приети за отговорни за това, че на 12.06.2003 година, към 10.30 ч., на кръстовището на бул.„ Никола Мушанов “ и ул.„ Добротич “, Йоско като помощник, а Симеонов като причинител, са създали опит преднамерено да умъртвят Киров

Опитът е завършен, само че не са настъпили плануваните в закона и желани от дейците публично рискови последствия - ликвидиране, акцентират от прокуратурата. За това закононарушение Спецнаказаталният съд наложи наказване по 17 години отнемане от независимост на двамата което да се изтърпи при първичен непоколебим режим в затвор.

На 07.07.2017 година обаче Апелативният спецнаказателен съд анулира тази присъда и оправда напълно Йосифов и Симеонов. Прокуратурата обаче счита, че първата присъда е вярна и законосъобразна, а наложеното наказване е заслужено. Обвинението изрично не приема за правилни изводите, че двамата са почтени за осъщественото от тях най-тежко съзнателно закононарушение срещу личността - опит за ликвидиране по метод и със средства, изключително рискови за живота на мнозина.

На първа инстанция Японеца съобщи пред магистратите, че две групи са желали да го убият и щели да си поделят 300 000. Целели се в него, тъй като пречел на наркотрафика в ромския квартал Факултета.

Още преди три години обаче Костинбродския се укри и от този момент Интерпол го търси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР