Прокуратурата протестира пред Апелативен съд Пловдив днес присъда от 4.5

...
Прокуратурата протестира пред Апелативен съд Пловдив днес присъда от 4.5
Коментари Харесай

Протестират само 4.5 г. за убил безпомощен

Прокуратурата стачкува пред Апелативен съд Пловдив през днешния ден присъда от 4.5 години затвор за тежко съзнателно ликвидиране на мъж в безпомощно положение.

Делото е формирано по митинг на Окръжна прокуратура- Кърджали против наказването на М. Х. от 4.5 години отнемане от независимост.

Кърджалийският областен съд е признал подсъдимия М. Х. за отговорен в това, че на 16.11.2020 година в с. Могиляне, общ. Кирково, съзнателно е умъртвил Ю.Д., като е направил действието в положение на мощно неспокойствие, провокирано от потърпевшия с тежка засегнатост, а потърпевшият се е намирал в безпомощно положение.

Окръжна прокуратура – Кърджали прави недоволство за недоказаност и незаконност на присъдата като упорства да бъде анулирана, като вместо това въззивният съд постанови нова, с която подсъдимият М. Х. да бъде приет за отговорен и наказан по повдигнатото му обвиняване за съзнателно ликвидиране на разположение, което се намира в безпомощно положение.

Предвиденото от закона наказване за това закононарушение е от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР