Прокуратурата призовава вътрешния министър Бойко Рашков като свидетел по разследването

...
Прокуратурата призовава вътрешния министър Бойко Рашков като свидетел по разследването
Коментари Харесай

Аферата "Хемус": Прокуратурата вика на разпит вътрешния министър

Прокуратурата приканва вътрешния министър Бойко Рашков като очевидец по следствието за автомагистрала „ Хемус “, стана ясно от брифинг на Софийска градска прокуратура. Оттам се аргументираха, че Министерство на вътрешните работи и ГДБОП не са дали информация по случая за пране на пари на милиони за градежа на лот 5 на аутобана, а пред БНР Рашков съобщи преди дни, че знае детайлности.

Засега Борислав Колев е единственият обвинен, а „ Хемус “ е причина за напрежение сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Обвиняемият по аферата за милиони Борислав Колев не се признава за отговорен, отказвал да приказва пред Министерство на вътрешните работи и ГДБОП, дал е обаче показания пред прокурори, споделят от държавното обвиняване.

„ И до този миг Министерство на вътрешните работи не дава никаква информация пред наблюдаващите прокурори по отношение на придвижванията на паричните средства, в това число и за това къде биха могли да се трансферират сумите след прекосяването през по този начин наречените компании бушони “, съобщи Десислава Петрова, представител на СГП.

В същото време обаче, съгласно прокуратурата, вътрешният министър Бойко Рашков наподобява знае какъв е бил пътят на парите. От обвиняването цитират изявление на Рашков в предаването " Преди всички " по БНР.

„ За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват, надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме стигнали, да подхващат едни дейности, евентуално едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде “, споделя Бойко Рашков в изявлението.

Заради тези думи той е свикан като очевидец и може да помогне за откриване на по-широк кръг от лица и даже за покачване на възможни нови обвинявания, споделят от прокуратурата.

„ Тези изказвания не са единствено значими за следствието, а и за обществото, ето за какво Бойко Рашков се явява главен очевидец, който да помогне за определяне на истината “, означи представителят на СГП – Десислава Петрова.

„ Очаква се държанието да бъде като на всеки един жител и да спомага на прокуратурата, в случай че има информация, която да докара до развиване на следствието. И в случай че има информация за повече, да помогне за откриване на още лица “, съобщи и Иво Илиев, заместник-градски прокурор на София.

Не е ясно по кое време вътрешният министър ще бъде свикан. Бойко Рашков не беше открит за коментар. От Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи също няма коментар. А заместник-председателят на вътрешната комисия Николай Радулов уточни в обществените мрежи, че се губи време и „ евентуално следите се замитат “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР