Прокуратурата призовава колегията във ВСС да вземе решение за начина

...
Прокуратурата призовава колегията във ВСС да вземе решение за начина
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска ВСС да вземе мерки срещу определени медии

Прокуратурата приканва колегията във Висш съдебен съвет да вземе решение за метода на реакция на посочени медийни изявления, касаещи съответни прокурори. Конкретизират се материалите свързани с професионалните качества на Евгения Станкова, прокурор Силвия Соколова и с новоизбрания началник на профилираната прокуратура Димитър Франтишек Петров.
В публично прессъобщение на прокуратурата се казв: " За управлението на Прокуратурата е изцяло ясно, че причина за персоналните офанзиви в медии против магистрати са извършените през последните години следствия по каузи, представляващи огромен публичен интерес, с които директно или индиректно бяха наранени разнообразни корпоративни, политически и бизнес ползи. Главният прокурор Сотир Цацаров и неговите заместници показват цялостна поддръжка към работата на прокурорите Димитър Петров, Евгения Станкова и Силвия Соколова. "

Визирани са публикации в " Сега " и " Капитал ". Към първата, която е обвързвана с кариерното развиване на Петров има и малко каре, в което са събрани оскъдните данни за работата на прокурор Евгения Станкова. Тя следи следствието против " Тад Груп " за кибертероризъм за хакването на Национална агенция за приходите и се прочу в последните дни с тайната доктрина, че обвинените са хакнали сървъра на пръскачките пред Народното събрание. От медията прецизират, че цялата изнесена информация за Димитър Франтишек Петров е взета от формалната му биография, качена на уеб страницата на Висш съдебен съвет.

" Особено обезпокоителен е наложеният в избрани медии метод за засягане на персоналната сфера на магистрати, на изнасяне на погрешна информация за техни близки и родственици, като средство за компрометиране и основаване на подозрения и внушения съответни на публицистичната политика и ползите на притежателите на тези издания. "

Припомняме, че прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет към този момент излезе със мнение против публикацията " Тоягата и морковът зад номинацията на Иван Гешев ", оповестена в " Капитал ". В него тя показва безпокойството си от отрицателната акция, осъществена в част от българските медии, против заместника на основния прокурор Иван Гешев - претендент за основен прокурор на Република България, както и против прокурорите и следователите, подкрепили неговата кандидатура.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР