Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора, причинил тежка катастрофа с полицейска

...
Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора, причинил тежка катастрофа с полицейска
Коментари Харесай

Състоянието на единия от пострадалите на АМ Тракия полицаи е критично

Прокуратурата притегли като обвинен водача, предизвикал тежка злополука с полицейска кола на Автомагистрала “Тракия “, заяви прокурор Атанас Илиев, от Районна прокуратура в Пловдив. Обвинението е за породена междинна телесна щета като лидер на МПС по несъобразителност. Законът планува за това отнемане от  свобода до 3 години или пробация. Възрастният мъж е арестуван за 72 часа с прокурорско предписание. 

" Междувременно обстановката продължава да се обяснява, защото и самият причинител не е в положително здравословно положение ", сподели прокурор Илиев. Той е настанен в болница със строшен тас. " Опитваме се да установим неговото здравословно положение, събират се още доказателства, ще има потребност и от спомагателни експертизи “, добави прокурорът.

" Ако настъпи гибел на служителя на реда, за който се знае, че е в сериозно положение, се трансформира всичко – и подсъдност, и наказване и углавен състав. Много се надяваме да не се стига до това “, добави прокурор Атанас Илиев.

Катастрофата стана в събота на 107-мия километър в посока Бургас, малко след 14.30 часа. Заради възобновяване на пътната маркировка, полицейският екип от Пазарджик бил изпратен на мястото, с цел да съпровожда профилираната техника. В патрула ненадейно се блъснал преминаващ автомобил.

Състоянието на единия от служителите на реда е сериозно, той е претърпял интервенции, оповестиха от УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив. Другият служител на реда е настанен в болничното заведение в Пазарджик, с рана в главата, само че е в устойчиво положение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР