Прокуратурата претърсва офиси на „Брикел“ ЕАД и „Траш юнивърс“ ЕООД

...
Прокуратурата претърсва офиси на „Брикел“ ЕАД и „Траш юнивърс“ ЕООД
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в офиси на фирми, свързани с Ковачки


Прокуратурата претърсва офиси на „ Брикел “ ЕАД и „ Траш юнивърс “ ЕООД в град Гълъбово. Търсят се и ще бъдат конфискувани документи и материали по следствието за пристигналите 127 контейнера с боклуци от Италия.

Наблюдаващият прокурор на досъдебното произвеждане, трима дознатели и полицейски екипи към този момент са в сдруженията, за които има данни, че са съпричастни към преработката на вносните боклуци. Фабриката е благосъстоятелност на предприемач Христо Ковачки.

Очаква се 28 от общо 127 контейнера да бъдат натоварени на транспортен съд и върнати назад на изпращача – „ Дентиче пантелоне “ от град Салерно, откакто Районната прокуратура във Варна даде позволение за реекспорта им. Транспортирането ще бъде за сметка на италианското сдружение.

Първите контейнери от Италия са пристигнали на 9 октомври 2019 година До 25 ноември предходната година на пристанище Варна-запад са били разтоварени общо 127 контейнера с краткотраен режим на предпазване до 90 дни. Товарът им бил манифестиран като пластмасови и каучукови боклуци.

След приключване на периода за краткотрайно предпазване при отваряне на контейнерите проверяващите откриха разминаване сред действителното и декларираното наличие. Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени боклуци и са предопределени за получателя – „ Блацион “ ООД в София. Те трябвало да бъдат доставени на площадката на „ Траш юнивърс “ ЕООД в град Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на „ Брикел “ ЕАД.



"Тези, които можем, ще изпратим назад. Останалите, в случай че би трябвало, ще ги унищожим. Но това да не престават да ги разтоварват там няма да стане. Границата е овладяна по море. Прокуратурата ще се произнесе, тъй като тя е проверяващият орган - аз съдействам. Ще извикам представители на всички четири мощности, които сега се занимават с преправка на боклуци. Персонално ще знам от кого ги получават и по какъв начин стигат от границата до тях. Ако има проблем с тези контейнери, самите саобственици на мощностите ще си ги връщат. Ако някой смъкна 50 контейнера и единствено един от тях се окаже, че съдържа нерегламентирани боклуци, то тогава и 50-те няма да влязат в българия ", безапелационен бе министър Димитров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР