Прокуратурата предприема, доколкото виждам, едно рутинно действие и иска информация

...
Прокуратурата предприема, доколкото виждам, едно рутинно действие и иска информация
Коментари Харесай

Тома Биков: Дано премиерът не отиде в прокуратурата с изрезки от вестници, че ще стане за резил

" Прокуратурата подхваща, доколкото виждам, едно рутинно деяние и желае информация от министър-председателя, под чието управление са всички служби и Министерство на вътрешните работи - всички органи, които събират някакви доказателства. Най-нормалното нещо е той да даде тези доказателства на прокуратурата. И не го викат на разпит, а трябваше да отиде там даже без да го викат. Дано не отиде с отрязъци от вестници там, тъй като това значи, че ще се изложи. Може да сме му съпротива, само че и за нас не е прелестно българският министър председател да се излага. "

Това съобщи от коридорите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той изясни, че не намира нищо изключително в явяването на Кирил Петков през днешния ден в прокуратурата.

По мотив думите на президента Радев, че в случай че не се случи правосъдна промяна, " предишното ще потърси реванш ", Биков отвърна сбито: " Ние не сме предишното. Ние сме бъдещето! "

Той съобщи, че не вижда предпочитание у ръководещите да създадат конституционни промени. " Това е техен ангажимент. Ние им предложихме, с цел да бъдем ангажирани същински и те да не чакат просто нашата благосклонност да сработи, да имаме съпредседател на тази комисия, която те предложиха да се сформира. За тях явно е по-важно господин Христо Иванов да вее байрака, пък дали ще има конституционна промяна, не ги интересува толкоз доста. Нямат и предложение на всичкото от горната страна ", сподели Биков.

За да се реализира 2/3 болшинство, са нужни отстъпки, а партията има към този момент подготвени конституционни оферти, акцентира депутатът на ГЕРБ.

" Наричани сме до през вчерашния ден мафия и не престават да ни назовават по този начин и в този момент желаят да приказват с мафията. Щом сме мафия, въобще да не приказват с нас ", сподели Тома Биков и уточни, че в ръководещата коалиция към момента нямат консенсус за това какви да са конституционните промени.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР