Прокуратурата повдигна обвинения за изпиране на 333 000 евро, извършено

...
Прокуратурата повдигна обвинения за изпиране на 333 000 евро, извършено
Коментари Харесай

Страшна Съдба Очаква Елена Йончева!

Прокуратурата повдигна обвинявания за изпиране на 333 000 евро, осъществено в интервала 13.06.2012 година до 06.11.2014 година в съучастничество с още едно лице.

Спрямо Йончева е взета мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 20 000 лева

Любопитна детайлност е, че призовкарите са срещнали компликация при откриването на депутата от Българска социалистическа партия, с цел да бъде извикана за повдигането на обвиняването.

Процесът по приканване на Йончева е стартирал на 11-ти януари, когато е била търсена от призовкар на Следствения отдел на Специализираната прокуратура на известните ѝ адреси в София, в това число и на адреса на нейната майка, само че не е била открита. Майка ѝ е декларирала, че не знае къде живее Йончева, излиза наяве от известието на прокуратурата.

След подпомагане от органите на Министерство на вътрешните работи и извършени телефонни диалози с Йончева, на 16-ти ѝ е връчена призовка за явяване в Следствения отдел на Специализираната прокуратура на 22.01.2019 година за привличане като обвинена.

Събраните доказателства са обосновали извод, че Йончева е знаела за незаконния генезис на средствата и че са предмет на длъжностно заграбване, сочат от държавното обвиняване.

В хода на следствието на Специализираната прокуратура е открито, че едноличен притежател на капитала на „ Авторска телевизия “ ЕООД е Йончева.

На 17.04.2012г. Йончева е взела решение представляваното от нея комерсиално сдружение да учреди взаимно с офшорна компания „ Далий Трейдинг Лимитид “ - „ Офроуд “ ООД.

Дни по-късно и представляващите „ Далий Трейдинг Лимитид “ са взели същото решение.

В решенията на управителните органи на двете търговски сдружения е посочен размерът на капитала на новосформираното – 10 000 лв. и методът на систематизиране на дружествените дялове – по равно - по 5 000 лв. всяко от сдруженията.

„ Далий Трейдинг Лимитид “ се е задължило против записаните 50 дружествени дяла от капитала на „ Офроуд “ ООД да извърши парична вноска в размер 5 000 лв.. Поело е обвързване да направи и парична вноска в размер на 310 000 лв., които да бъдат отнесени във фонд „ Резервен “. „ Далий Трейдинг Лимитид “ се е задължило след основаване на „ Офроуд “ ООД в Търговския указател да направи и спомагателна парична вноска в размер на 250 000 евро в период от 1 година, при годишна рента 5 %.

На 23.04.2012 година за шеф на новоучреденото сдружение Офроуд “ ООД е определена Йончева. В това си качество, тя е сключила с „ КТБ “ АД Рамков контракт за платежни услуги за Юридическо лице и Едноличен търговец. Определена е като само лице, което има право да се разпорежда със сумите по сметките на „ Офроуд “ ООД, написа tribune.

На 13.06.2012 година и 22.06.2012 година от сметката на офшорното сдружение „ Далий трейдинг лимитид “ по две сметки на комерсиалното сдружение „ Офроуд “ са получени парични средства в общ размер 333 000,00 евро с левова равноценност 645 423.90 лв..

Специализираната прокуратура е събрала доказателства за произхода на преведените парични средства. Установено е, че това са средства, благосъстоятелност на „ КТБ “ АД, които са присвоени от три длъжностни лица от „ КТБ “АД, на които следва покачване на обвиняване.

От извлеченията от разнообразни банкови сметки е открито, че тези парични средства са били преведени от „ КТБ “ АД в интерес на 5 в действителност следени от Цветан Василев търговски сдружения, измежду които е и „ Далии Трейдинг Лимитед “.

В интервала от 13.06.2012 година до 06.11.2014 година Йончева, която само е имала право да се разпорежда с банковите сметки на „ Офроуд “ООД е изтеглила всички преведени по сметките на сдружението парични средства.

Йончева е правила преводи за закупуване на аудио и видеотехника. Всеки месец е нареждала и теглила в брой и избраната от самата нея лична заплата като шеф на „ Офроуд “ООД в размер на по 12 720 лв. месечно.

Твърденията на Елена Йончева, че е работила за ТВ 7 не намират опора в доказателствата. Налице са доказателства, че тя е продавала филмите си на тази телевизия, а не е работила там.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР