Прокуратурата повдигна обвинения на зам.министъра от МОСВ Красимир Живков и

...
Прокуратурата повдигна обвинения на зам.министъра от МОСВ Красимир Живков и
Коментари Харесай

Красимир Живков и братя Бобокови - вече с обвинения

Прокуратурата повдигна обвинявания на зам.министъра от Министерство на околната среда и водите Красимир Живков и на братя Бобокови поради следващата страница от сагата БоклукГейт. Те ще останат в ареста за 72 часа.
Те са разследвани за присъединяване в проведена незаконна група, която се е занимавала с незаконен импорт и преправка на рискови боклуци. Обвинения са повдигнати и на още трима души, измежду които и някогашния началник на районната Екоинспекция в Плевен.

Шестимата остават в ареста за 72 часа, като в неделя Специализираната прокуратура ще внесе претенции в Спецсъда за установяване на най-тежките ограничения за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои на следващия ден да бъдат оповестени доказателствата, събрани против групата. Според първичната информация доказателствата все още сочат, че братя Бобокови са се възползвали от познанството си със зам.-министър Живков и са приемали за преправка рискови боклуци.

Красимир Живков пък е оказвал въздействие върху свои подчинени да позволяват вноса на боклуци от Италия на компании, които не са имали позволение за преправка на такива боклуци, както и не са имали разрешителни за преправка на отпадъците, а са разполагали единствено с площадки за предпазване. Живков е принуждавал и компании, които са генерирали рискови боклуци, да ги предават на цех за батерии в Монтана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР