Прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите

...
Прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

Прокуратурата повдигна обвинявания на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и братя Бобокови, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Те са разследвани за присъединяване в проведена незаконна група, занимавала се с незаконен импорт и преправка на рискови боклуци.
В четвъртък Красимир Живков беше изведен от постройката на Министерство на околната среда и водите

Обвинения са повдигнати и на още трима души, измежду които и някогашния началник на районната Екоинспекция в Плевен.

Шестимата остават в ареста за 72 часа, като в неделя Специализираната прокуратура ще внесе претенции в Спецсъда за установяване на най-тежките ограничения за неотклонение " задържане под стража ".

Утре прокуратурата ще разгласи още какви доказателства са събрани против незаконната група. По първична информация прокуратурата разполага с доказателства за това, че братята Бобокови са се възползвали от познанството си със Живков и са приемали за преправка рискови боклуци.

Красимир Живтов пък е оказвал въздействие върху свои подчинени да позволяват вноса на боклуци от Италия на компании, които не са имали позволение за преправка на такива боклуци, както и не са имали разрешителни за импорт на отпадъците, а са разполагали единствено с площадки за предпазване. Живков е принуждавал и компании, които са генерирали рискови боклуци, да ги предават на цех за батерии в Монтана

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР