Прокуратурата повдигна обвинения на двамата заподозрени в убийството на двойката

...
Прокуратурата повдигна обвинения на двамата заподозрени в убийството на двойката
Коментари Харесай

Шокиращ детайл издал двойните убийци от Негован СНИМКИ

Прокуратурата повдигна обвинявания на двамата обвинени в убийството на двойката от София. Обвинените са строителните служащи – 44-годишният Пламен Шляпашки и 39-годишният Георги Начев.

Според проверяващите претекстът за нападението са пари и полезности на жертвите. Изненадващо – полицията стигна до хипотетичните убийци преди да знае кои са жертвите.

Полицаите стигат до магазина за пластмаса и строителни материали още преди седмица. Там ги праща диря от експертизите на бидоните.

Камерите за видеонаблюдение в комерсиалния обект пък им демонстрират лицата – търсят се двама мъже, самоличността им към този момент не е загадка.

Часове по-късно обвинените са под контрола на Министерство на вътрешните работи.

И по този начин цяла седмица служителите на реда следят неколкократното им връщане на мястото на убийството. Без нито един път двамата да влязат в жилището.

Първо стигнахме до причинителите, след това до жертвите . За това време, до момента в който ги наблюдавахме, аз съм учуден по какъв начин си хапват все едно нищо”, сподели на брифинг през вчерашния ден министърът на вътрешните работи Младен Маринов .

Изстрели с револвер със заглушител поставят завършек на живота на старата двойка. Телата са разчленени, натоварени в бидони и изхвърлени край водоема в Негован.

А убийците се връщат на мястото на престъплението – с цел да чистят.



„ Използвали са разнообразни препарати белина, работено е съществено, само че не са изчистили всичко”, разясни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Мъжете са задържани в село в софийска област. Часове по-късно вършат признания.

Единият прострелял хората, другият ги разчленил. Водят служителите на реда и в помещение в Техническия университет в София.

Там е прикрито оръжието, с което е стреляно, споделят проверяващите.

„ Самото закононарушение няма общо с Техническия. Имали са трудов контракт за поддръжка и техническо обслужване (…) Тук са укрити 2 револвера, за които се подозира, че с единия е осъществено това изключително тежко престъпление”, сподели Иван Гешев.

Жертвите и нападателите се познавали от към година. Майсторите правили поправки в други жилища на жертвите, в това число и в жилището, който е станал сценна на закононарушението.

Мотивът за изтезанието са парите от продажба на парцел и скъпи движимости на фамилията. Всъщност нападателите се добрали единствено до 2000 лв. и златни украшения.

А през днешния ден за първи път проговори и дамата на единия от обвинените – Пламен Шляпашки. Жената съобщи, че не е знаела за закононарушението , а държанието на Шляпашки е било обикновено.

Двамата строителни служащи бяха задържани през вчерашния ден в 11 часа в село Джурово.

Те са идвали няколко пъти, наети от възрастен столичанин за промяна на дограма. Никой от съседите не е предполагал, че майсторите ще бъдат упрекнати за осъществено тежко закононарушение.

Васил Братанов споделя, че мъжете не са били доста приказливи:

„ Идват си, работят си, не са желали вода, кафета, нищо не са желали от мен. Втория път като пристигнаха, те идват нали и си отпътуват, и втория път аз бях на пътя и те споделят „ Идваме пак”. Ма, нещо не бяха обезпокоени, не бяха нищо”.

По всяка възможност ограниченията на двамата мъже ще бъдат гледани в петък от Софийския градски съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и фотоси: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР