Прокуратурата повдигна обвинение за принуда срещу кмета на Стрелча Стойно

...
Прокуратурата повдигна обвинение за принуда срещу кмета на Стрелча Стойно
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Стрелча

Прокуратурата повдигна обвиняване за насила против кмета на Стрелча Стойно Чачов. Той е упрекнат за това, че е предиздвикал един общински чиновник да подаде молба за овакантяване без дата. В случай, че откаже служителят е бил заплашван с уволняване. Кметът е на независимост против " парична гаранция " от 2000 лв.. Разследването продължава, разпитват се още очевидци и са назначени нови експертизи.

Стрелча

Разследването против Стойно Чачов е по сигнал на някогашен чиновник. Според него през 2016-а година Чачов е събрал чиновниците на общината в заседателната зала и ги принудил да подпишат по две молби - една за назначение и една за овакантяване.
Пламен Пантов - представител на Окръжна прокуратура - Пазарджик: Упражнена е насила, напън върху чиновник на кметството като същият е бил застрашен, че в случай че не подпише съответният формуляр, който му е оставен, ще бъде уволнен. Под давлението на тази насила служителят е подписал.
Чачов съобщи, че не се тормози от следствието против него и желае истината да излезе нескрито. Кметът отхвърли да е оказвал напън по отношение на подчинените си.
Стойно Чачов: Моята съвест е чиста, просто ще чакаме прокуратурата да си свърши работата. Крайният резултат е значимо хората да схванат със съдействието на прокуратурата в моята непорочност.
От прокуратурата прецизираха, че обвиняването се отнася единствено за една молба за овакантяване под напън, само че отхвърлиха да разясняват открити ли са останалите заявки. На този стадий няма да бъде желано отстраняването на Чачов от служба.
 Кметът на Стрелча отхвърли да е оказвал напън на свои чиновници да напущат Кметът на Стрелча отхвърли да е оказвал напън на свои чиновници да напущат
Кметът на Стрелча Стойно Чачов отхвърли да е упражнявал напън по отношение на чиновниците в общината да подават молби за овакантяване. Той призна, че някои служите...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР