Прокуратурата повдигна обвинение срещу мъжа, задържан за убийството на 61-годишната

...
Прокуратурата повдигна обвинение срещу мъжа, задържан за убийството на 61-годишната
Коментари Харесай

Обвиненият за тежкото престъпление в Славяново е с присъди за убийство и грабежи


Прокуратурата повдигна обвиняване против мъжа, арестуван за убийството на 61-годишната жена от Славяново. Престъплението е почнало да се разплита още през вчерашния ден.

Според проверяващите хипотетичният палач е направил закононарушението сред 19 ч. и 21 ч. на 11 октомври. На идващия ден сутринта жертвата е открита удушена в дома си. А през вчерашния ден в ранния следобяд, в миг на обмяна на валута в Русе, полицията задържа хипотетичния палач. Той е на 49 години - рецидивист с присъди за ликвидиране и грабежи. В Славяново на фамилни начала живее от две години.

49-годишният мъж е арестуван още през вчерашния ден по обед, само че едвам през днешния ден почнал да прави откъслечни признания.

" Не е оказвал опозиция. Доброволно пристигна в районното ръководство за осъществяване на беседи ", съобщи ст. Комисар Мариан Михайлов, шеф на ОДМВР – Търговище.

Според наблюдаващия прокурор са налице задоволително доказателства.

" Доказателствата сочат, че убийството е осъществено за обир и прикриване на обир, по тази причина обвиняването е за осъществен обир съпроводен с ликвидиране ", заяви Диляна Стоянова, наблюдаващ прокурор в Окръжната прокуратура в Търговище.

Грабежът е за крупна сума. Засега обвиняването е за 15 000 лв..

Мъжът живее в Славяново от две години. Има присъди за ликвидиране и обири. Последната е за нанасяне на телесна щета в изискванията на рисков рецидив.

Жената, с която 49-годишният Гюнай живее, отхвърли да приказва с екипа на bTV. Няма данни тя да е съизвършител в закононарушението. Пред проверяващите разказала, че не знае за убийството.

Магазинерката Илияна Гергова описа, че мъжът от 1 месец не работи, само че постоянно отивал с пари в магазина.

В селото живеят към 700 души - шокирани са и се опасяват. Законът планува за закононарушението - пожизнен затвор без право на подмяна, пожизнен затвор или отнемане от независимост от 15 до 20 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР