Прокуратурата повдигна обвинение на председателя на гражданското сдружение БОЕЦ Георги

...
Прокуратурата повдигна обвинение на председателя на гражданското сдружение БОЕЦ Георги
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на председателя на БОЕЦ за нападение над екип на Канал 3

Прокуратурата повдигна обвиняване на ръководителя на гражданското съдружие БОЕЦ Георги Георгиев за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама души от екип на Канал 3. Инцидентът е станал на 5 юни във Видин, а сигналът до прокуратурата е подаден три седмици по-късно от програмния шеф на малкия екран Ива Стоянова.
Според събраните доказателства Георгиев е "извършил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като псувал, отправял обидни изрази във връзка с журналистически екип на телевизия Канал 3. Освен това той блъснал по главата водача на екипа, а по лицето и слабините – репортера на медията.
Повдигнатите обвинявания на Георги Георгиев могат да му донесат присъда от отнемане от независимост до една година или пробация. В момента той е с мярка за неотклонение "Подписка ".
От сдружението реагираха на повдигнатото обвиняване с обява във "Фейсбук ". От БОЕЦ прецизират, че това няма да спре битката им против "държавата на мафията ", където "всеки, който приказва и отстоява истината е разгласен за нарушител ".
За абсурда се разбра от новинарските излъчвания на Канал 3, както и от профила на Георгиев във "Фейсбук ". Лидерът на БОЕЦ се оплака, че е бил унизен от екип на телевизионния канал и разгласява видеа от конфликти посред им. Тогава той изрази мнение, че всичко това е станало поради импортираните от придвижването сигнали до разнообразни институции против присъединяване на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който е свързван с малкия екран, в евроизборите и против изваждането му от листата на определените депутати по негово предпочитание.
От Асоциацията на европейските публицисти в България (АЕЖ - България) реагираха на случая, като подсетиха, че "Конституцията на Република България подсигурява неприкосновеността на персоналния живот на жителите и не разрешава те да бъдат следени или записвани, макар експлицитното им противоречие ".
"На един от клиповете, оповестени от БОЕЦ, се вижда, че репортерът на Канал 3 прави дейности, с които пречи на Георги Георгиев да затвори вратата на персоналния си автомобил и да потегли. Докато прави това, единственият въпрос, който репортерът задава, е "Ще се прекръсти ли вашето придвижване от БОЕЦ на Страхливец ". Този въпрос по никакъв метод не може да се отнесе към следствието, което се твърди, че се прави. Това не е журналистически въпрос и наподобява като разпра. Изключително неприятно е и че екипът влиза в прикосновение и със брачната половинка на Георгиев, за която е известно, че е тежко болна и е на хемодиализа ", показаха след абсурда от АЕЖ – България.
Самият Георгиев е признал пред асоциацията, че е нападнал екипа, откакто видял, че един от тях нанася удари на брачната половинка му. Действието се развива в частна благосъстоятелност, в която по думите на Георгиев чиновниците на Канал 3 не са имали позволение да влязат.
Няколко дни след случая пък се разбра, че Върховната касационна прокуратура ревизира имотното положение на двама публицисти и основатели на уеб страницата "БиволЪ " - Асен Йорданов и Атанас Чобанов. Проверката била по сигнал, за който от полицията твърдеше, че е получен от БОЕЦ, само че от сдружението отхвърлиха да са го подавали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР