Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа от Ветово, в чиито ръце

...
Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа от Ветово, в чиито ръце
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение за взрива във Ветово

Прокуратурата повдигна обвиняване на мъжа от Ветово, в чиито ръце се взриви тротилова шашка. След оглед от профилираното звено за битка с тероризма, в дома му са открити три сандъка с над 20 кг тротилови пресoвки и други субстанции. Претърсват се повече от три парцела във Ветово, където също можело да са укрити взривни субстанции.
Мъжът е събирал арсенала в продължение на 12 години. Предстои прокуратурата да откри дали те са откраднати от предприятието, в което е работел. 51-годишният Димитър към момента е в болница, само че е арестуван за 72 часа. А хората във Ветово приказват, че по знамение са се разминали с покруса, предава Нова телевизия.
„ Делото е формирано за две закононарушения - за предизвикателство на гърмеж и за заличаване на обекти със забележителна стойност. Наказанието е от 3 до 10 години. И второто е за нелегално, без надлежно позволение, придобиване и държане на взривни субстанции. Там наказването също е от 3 до 10 години ”, изясни наблюдаващият прокурор Николай Николов.
„ Сериозни са количествата, дотам, че в случай че се бяха взривили всички, Ветово днес нямаше да го има ”, счита кметът на града доктор Мехмед Мехмед.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР