Прокуратурата, полицията и ДАНС създават специален щаб за борба срещу

...
Прокуратурата, полицията и ДАНС създават специален щаб за борба срещу
Коментари Харесай

Създават щаб за борба срещу търговията с гласове на изборите

Прокуратурата, полицията и ДАНС основават специфичен щаб за битка против търговията с гласове на идните избори. Това заяви в изявление за bTV основният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов.

От понеделник стартира работа и горещата телефонна линия, на която ще се одобряват сигнали за пазаруване на гласове. Над 20 хиляди служители на реда ще вземат участие в защитата на парламентарния избор на 4 април.

Бюлетините и машините за гласоподаване ще бъдат съпровождани от полицейски патрули до изборните секции в страната. В деня на изборите полицията ще следи освен за реда пред урните, само че и за спазването на ограниченията против разпространяването на ковид.

„ Може би 20 хиляди души ще вземат участие от Министерство на вътрешните работи в самия избирателен ден “, съобщи основен комисар Иванов.

„ Трябва наред с всичко друго, да се съблюдават противоепидемичните ограничения. Трябва да следим за здравето на чиновниците ни, а и би трябвало да следим дали жителите съблюдават тези противоепидемични ограничения, с цел да запазим здравето – даже на тези, дебело наблягам - които не желаят да се предпазят сами “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР