Прокуратурата поиска от ЦИК да бъде свален имунитетът на Величко

...
Прокуратурата поиска от ЦИК да бъде свален имунитетът на Величко
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска имунитета на кандидат-депутата, продавал сертификати |

Прокуратурата изиска от ЦИК да бъде свален имунитетът на Величко Георгиев. Кандидат-депутатът от НФСБ бе оголен, че взе участие в скица за издаване на документи за имунизиране. 

" В хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 02.11.2021 година в София В. Г. е оказал помощ да бъде публикуван Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз за приключен имунизационен курс при еднодозови ваксини и по този начин е нарушил правила, издадени срещу разпространението или появяването на заразна болест по хората, а точно Заповед на министъра на опазването на здравето от 31.05.2021 година В.Г. е направил действието по време на зараза, обвързвана със смъртни случаи. В.Г. е работил в качеството на помощник като съзнателно е улеснил осъществяването на закононарушението ", пишат от Софийска градска прокуратура. 

Фалшивите документи се издавали единствено за два дни, а дневно се издават сред 15 и 30 неистинен документа единствено от един доктор. В схемата са старша сестра в столичната 12-та поликлиника и с персонална лекарка. " Бавна поръчка е 300 лева, а бърза - 450. Документите са 100% годни, само че без притежателят им да е стъпвал в лекарски кабинет ", описа Нова телевизия. 

Освен Величко Георгиев, с кандидат-депутатския си имунитет е на път да се елементарни и Валентин Велев, който е е претендент от Коалицията " Патриотичен фронт ", в която вземат участие НФСБ в Сливен. Велев беше махленски в развъждане на канабис. " Бях засял малко китки в Балкана за моя консумация, откриха ги служителите на реда и ги конфискуваха, това беше. Имах проблеми с кръста, за болкоуспокояващи ги употребих. Знам, че не е законно, само че като ме схване кръста по две седмици не мога да стана от леглото. Помага ми, по тази причина го засях ". Това.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР