Прокуратурата поиска от съда да прекрати регистрацията на основания от

...
Прокуратурата поиска от съда да прекрати регистрацията на основания от
Коментари Харесай

Прокуратурата иска забрана на партията на Боян Расате, нарушавала Конституцията

Прокуратурата изиска от съда да приключи регистрацията на учредения от Боян Расате „ Български народен съюз Еделвайс ". Причината - съгласно държавното обвиняване организацията нарушава Конституцията, като проповядва принуждение и ненавист, даже е основала и своя военнизирана конструкция. Прокуратурата е открила още, че част от водачите на БНС са податели на уведомленията за образуване на " Луков марш ". Сред претекстовете е и случилото се наскоро самоубийство на член на управлението на организацията в ДАНС.

След предписание на основния прокурор Софийската градска прокуратура е направила инспекция дали активността на БНС дава отговор на условията на закона.

Антоанета Панчева - прокурор в Софийската градска прокуратура: Това съдружие е провело своя военна конструкция. Горното извеждаме от следното, събрани са доста данни, които сочат, че членове на сдружението, негови симпатизанти и членове на УС вземат участие в доста изяви с военни униформи. Които са ориентирани към разпалване на принуждение точно на такава расова, етническа, религиозна основа или полова принадлежност.

От прокуратурата настояват още, че БНС провежда сходни прояви към този момент цели 10 години, с което е посочило резистентност на нарушаванията си, а не инцидентност. Основателят на организацията Боян Расате разяснява, че възбраната не е толкоз съдбовна.

Боян Расате - създател на БНС: Структурите, хората, концепциите на тази организация, по един или различен метод ще продължат да развиват активност.
Част от дейностите по инспекцията на БНС прокуратурата е упълномощила на ДАНС. Според източници на " По света и у нас " точно затова на 27 януари в организацията за информация е бил извикан Емил Крумов, който е записан като член на управителния съвет на организацията. При инспекция на входа тогава мъжът вади химикалка вид " оса " и се самоубива. Случаят се проверява от прокуратурата.
Антоанета Панчева, прокурор в Софийската градска прокуратура: Единственото, което можем да кажем е, че членът на УС, за който приказваме, е работил със знанието на останалите членове на организацията.
От държавното обвиняване обаче напомнят, че при обиск в дома на Крумов са открити огромно количество оръжия, свастики, нацистка литература, фотоси и творби на Хитлер. Подобни материали са открити и в домовете на други деятели на организацията.

 Откриха оръжия и муниции в дома на мъжа, самоубил се през вчерашния ден в ДАНС Откриха оръжия и муниции в дома на мъжа, самоубил се през вчерашния ден в ДАНС
Откриха оръжия и муниции в дома на мъжа, самоубил се през вчерашния ден в ДАНС.
Антоанета Панчева - прокурор в Софийската градска прокуратура: Отделно от това, уведомленията, които те изпращат до Столична община за провеждането на " Луков марш " се подписват и се показват като коменданти.
И тази година от Столична община отхвърлиха да съгласуват провеждането на " Луков марш ", от организацията обаче са обжалвали и съдът е отменил отхвърли на общината с рекомендация да бъде изменен маршрутът. По тази причина столичният кмет е съгласувал единствено поднасянето на цветя пред паметната плоча на ген. Луков.
 СГП внесе иск за преустановяване регистрацията на СГП внесе иск за преустановяване регистрацията на "БНС-Еделвайс "
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд (СГС) искова молба за преустановяване регистрацията на "Български народен съюз Едел...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР