Прокуратурата поиска доживотна присъда за мъжа, който на 11 април

...
Прокуратурата поиска доживотна присъда за мъжа, който на 11 април
Коментари Харесай

Мъжът, който едва не уби футболисти на Борусия , може да лежи в затвора до края на дните си

Прокуратурата изиска доживотна присъда за мъжа, който на 11 април 2017 година взриви бомба, която за малко да убие футболисти и треньори на Борусия (Дортмунд). Тогава заложено край пътя взривно устройство гръмна при прекосяването на автобуса с отбора на немския клуб, който отиваше за мач против Монако в Шампионската лига. Пътуващите в рейса извадиха огромен шанс, като единствен бранителят Марк Бартра получи пострадвания на ръката. По-леко пострада патрулиращ служител на реда.

По-късно полицията задържа за атентата руско-германският жител Сергей В. Сега прокуратурата в съда в Дортмунд изиска той да лежи в пандиза до края на дните си. Присъдата ще бъде прочетена на 27 ноември.

VIDEO: AS Monaco fans chanting ‘Dortmund! Dortmund!’ after BVB team bus was hit by blast https://t.co/7HzbLPfpJy pic.twitter.com/Uo5I59QnfU
— RT (@RT_com) April 11, 2017
Въпросният Сергей В получи 28 обвинявания в опит за ликвидиране. Прокуратурата твърди, че той е декларирал в деня на детонацията 15 хиляди акции на клуба на стойност 78 000 евро и задачата му е била да натрупа пари от смяната в курса на скъпите бумаги поради предстоящата неустойчивост около случая.

Той се опитал да заблуди следствието, като подмятна писма, в които Ислямска страна поема отговорност за атентата. Впоследствие обаче беше оголен поради съмнителното си държание в ресторанта на същия хотела, откъдето следил следствията от дейностите си напълно умерено.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР