Прокуратурата поиска доживотен затвор за Денис Мустафа Ал Газзи, убил

...
Прокуратурата поиска доживотен затвор за Денис Мустафа Ал Газзи, убил
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Ал Газзи, убил Илиян Илиев заради заря в „Люлин“

Прокуратурата изиска пожизнен затвор за Денис Мустафа Ал Газзи, умъртвил Илиян Илиев в столичния кв. „ Люлин “, поради заря във връзка раждането на дете на 9 януари 2022 година.

Прокуратурата означи, че жертвата Илиян Илиев е бил намушкан в региона на шията и по този начин е бил съзнателно убит. Отбелязано бе още, че Ал Газзи е извадил нож и невъзмутимо го е употребявал, както и че всички присъстващи на случая свидетелстват за нападателно държание на подсъдимия, който е крещял и заплашвал: „ Ей, в този момент ще ви убия всичките, отпадъци “. А след осъщественото ликвидиране избягал, акцентира прокурорът по делото Желева.

От момента на намушкване до идване на колата за спешна помощ пострадалият е изпитвал болежка и страдалчество. Заключение на тройната съдебно-медицинска експертиза пък демонстрира, че Илиян е имал увреждания по вътрешните органи. От свидетелските показания се открива, че подсъдимия се заканвал от самото начало, всичко това бе припомнено още веднъж по време на правосъдното съвещание.

Адвокатът на фамилията на Илиян – Стоян Цветков, акцентира, че във съдбовната нощ Ал Газзи изважда нож и го насочил към Илиян. „ Зарята свършва и хората си потеглят, само че подсъдимият е подготвен да извърши заканите си “. Той напомни и свидетелски показания, съгласно които „ подсъдимият замахна с удар като кроше “, означи юристът.

Той цитира свидетелски показания, съгласно които, Илиян се е мъчил и е агонизирал. Подчерта, че във съдбовната нощ е изпитал страдалчество поради повредените органи с ножа. „ Той прави това ликвидиране поради един нищожен мотив, а точно – раждането на дете. Поведението на подсъдимия не е епизодично “, означи юристът, като сподели, че преди време е нападнал възрастен мъж.

Защитникът на Ал Газзи – юрист Мирослав Христов, не бе склонен с юриста на фамилията на Илиян, като акцентира също свидетелски показания и това, че че е имало блъскане сред Илиян и Ал Газзи, като до това се е стигнало не без причина от страна на Газзи. Христов акцентира, че сред двамата в началото е имало вербална експанзия. Отбеляза още, че има разминаване на някои свидетелски показания, като това, че дни след случая те говорили едно, а пред съда дали разнообразни показания.

В правосъдната зала участва майката на убития Илиян Наталия Илиева.

Припомняме, че на 9 януари 2022 година в столичния кв. „ Люлин “ бе погубен Илиян Илиев. Обвиняем е Денис ал Газзи, от същия квартал, който, съгласно свидетелски показания, пристигнал на игрището пред събралата се компания, където бил и Илиян, със закани: „ Ще ви избия, ще ви заколя и ще видите, какво ще стане “, като мотив за това се оказват фойерверки поради раждането на дете на един от приятелите на Илиян Илиев.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР