Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за руския

...
Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за руския
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за Герман Костин за убийството на 5-годишния Никита Плотников

Прокуратурата изиска пожизнен затвор без право на подмяна за съветския жител Герман Костин, обвиняем за убийството на 5-годишния Никита Плотников. След поредност от отлагания и кавги, делото завършва на първа инстанция в Софийския градски съд. 

Малкият Никита беше открит мъртъв в куфар в язовир Искър край Кокаляне при започване на 2015 година. Експертиза откри, че детето е било  удушено. По кърпата, в която беше увито то, проверяващите откриха ДНК материал, който подхожда на този на Костин. Няколко дни преди да бъде намерено престоялото близо месец във водата тяло, проверяващите открита убита и майката на Никита – Ана Леонтиева. 

Предположенията бяха, че това отново е дело на Герман Костин, само че доказателства за това не бяха открити. На прокурорското искане за най-тежкото наказване в българския Наказателен кодекс – доживотен затвор без право на подмяна, отбраната на руснака реагира с гледище за оправдателна присъда, тъй като нямало нито доказателства, нито даже изясненост къде тъкмо е осъществено убийството.

От началото на задържането си Герман Костин изрично отхвърля поради наранени бизнесинтереси да е умъртвил Никита. На правосъдните съвещания той идваше в инвалидна количка или с патерици. Често влизаше в спор със правосъдния състав, като в един от случаите беше отхвърлен от правосъдната зала. След края на финалните пледоарии ще стане ясно по кое време арбитър Атанас Атанасов ще разгласи присъдата си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР