Прокуратурата поиска 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, която

...
Прокуратурата поиска 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, която
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

Прокуратурата изиска 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, която през 2015 година удря бебе на четири дни, съобщи bTV. 

Ковачева е подсъдима поради опит за ликвидиране на новородено. 

Делото против нея през днешния ден завърши на втора инстанция. Трима съдии оповестиха, че ще се произнесат в период. На процедура това значи, че магистратите или ще потвърдят присъдата на акушерката, или ще върнат делото на по-долната инстанция за ново разглеждане. Тя обаче няма да бъде оправдана, заяви " 24 часа ".

" Бесен съм най-вече на себе си, че не можах да защитя детето си. Със брачната половинка ми сме в парагаф 22. Ако не даваме лекарства на Никол, тя прави гърчове, само че с хапчетата ѝ се поврежда черният дроб, бъбреците, яйчниците ", описа бащата на пребитото от акушерка бебе през 2015 година пред Софийския апелативен съд. Семейството на Никол изиска по-тежка присъда за акушерката с претекстове, че тя е нанесла пагубни за развиването на детето вреди.

В съда още веднъж се чуха обстоятелствата по случая - 4-дневното дете е получило 11 удара с пестник в главата и тялото за 4 мин. След това било притискано в легълцето му. Детето е могло да получи доста по-рано помощ, сподели адвокатката на родителите на Никол Мария Даскалова.

" Съжалявам за случилото се ", са били думите на подсъдимата. Тя изиска да бъде оправдана или най-малко присъдата ѝ да бъде по-лека, защото имала възрастни родители и деца, за които полагала грижи. 

Ковачева беше наказана на 18 години затвор от Софийския градски съд.

Очаква се магистратите да излязат с решение до два месеца.

През декември 2015 година Емилия Ковачева беше упрекната, че месеци по-рано – на 18 април, в отделението " Неонатология " на УМБАЛ " Софиямед " ООД, в стая за интензивно лекуване и специфични грижи за новородени, направила опит съзнателно да умъртви малолетната Никол, родена на 14 април. Видеозапис от охранителна камера сподели по какъв начин Ковачева бие новороденото, като версията е, че детето я подлудявало с рева си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР