Прокуратурата поиска 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, която

...
Прокуратурата поиска 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, която
Коментари Харесай

Искат 18 г. затвор за акушерката, която преби малката Никол

Прокуратурата изиска 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, която беше снимана по какъв начин удря бебе на четири дни. Тя е подсъдима за опит за ликвидиране на новородено.

Инцидентът стана през април 2015 година в Столичната болница " Софиямед ". В резултат на багра, дребната Никол получи голям брой пострадвания на черепа и тялото и отключва епилепсия, която фамилията продължава да лекува.

Софийският апелативен съд изслуша пледоариите по делото и разгласи, че ще излезе с решение до два месеца. Според специалисти, това значи, че или ще препотвърди присъдата на първа инстанция от 18 години затвор или ще разпореди делото да бъде върнато назад. В този случай обаче сигурно няма по какъв начин Ковачева да бъде оправдана.

Родителите на потърпевшото момиченце упорстват за доживотна присъда. Твърдят, че за по-малко от два часа детето е получило 30 удара по главата и тялото, след което изпаднало в кома и едвам оживяло.

Защитата на Емилия Ковачева пък упорства за по-леко наказване с аргумента, че в тази ситуация става дума не за опит за ликвидиране, а за причиняване на телесна щета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР