Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, обвиняем за

...
Прокуратурата поиска 15 години затвор за Кристиан Николов, обвиняем за
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Прокуратурата изиска 15 години затвор за Кристиан Николов, обвинен за злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков.

Софийският апелативен съд преглежда делото на втора инстанция, откакто през март Николов беше наказан на 9 години отнемане от независимост на първа инстанция. Тезата на прокуратурата е, че злополуката е осъществена не по несъобразителност, а с възможен предумисъл, защото водачът не се е опитал да я предотврати и е бил под въздействието на четири разнообразни типа опиати.

От държавния орган се пробваха да защитят тезата за съзнателно закононарушение още на първа истанция, само че магистратите осъдиха, че Николов е направил действието по несъобразителност и непредумишлено.

По тези аргументи от държавното обвиняване упорстват Николов да получи по-тежката присъда от 15 години затвор, като оптималното наказване по този член от Наказателния кодекс е 20 години.

Популярният ефирен водещ Милен Цветков почина в злополуката през 2020 година, когато 22-годишният Кристиан Николов се вряза в колата му на кръстовище пред столичния мол „ Парадайз “. Младежът се е движил с превишена скорост, като държавното обвиняване показва, че в последните метри преди удари обвиненият е ускорил скоростта на придвижване вместо да я понижи.

Милен Цветков умря в резултат на породените от случая контузии. На 19 април тази година се навършиха две години от гибелта на журналиста.

Защитата на подсъдимия изиска от съда да бъде назначена нова експертиза, с която да се откри дълготрайният резултат от приемането на опиати и алкохол, както и повторна експертиза за лице, което е взело пробите, само че съдът отхвърли настояванията.

Делото влезе в ход, откакто на два пъти то беше отлагано. Първият път повода беше, че юристите на обвинения не могат да се явят поради болест. Вторият път самия Николов не можа да участва, тъй като бил контактен с хора, заболели от COVID-19.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР