Прокуратурата оцени мониторинговия доклад на Европейската комисия като обективен и

...
Прокуратурата оцени мониторинговия доклад на Европейската комисия като обективен и
Коментари Харесай

Прокуратурата доволна от доклада на ЕК: Оцениха ни!

Прокуратурата оцени мониторинговия отчет на Европейската комисия като справедлив и реален, написа dnes.bg. 

" Този отчет регистрира осъществяването на всички шест индикатора, въведени при основаването на Механизма за съдействие и инспекция през 2007 година, както и цялостното осъществяване на седемнадесетте основни рекомендации, дефинирани от Европейска комисия през януари 2017 година ", написа в позицията на държавното обвиняване.

Според прокуратурата обективно и по достолепие са оценени напъните на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт в региона на правосъдната промяна и противодействието на корупцията и проведената престъпност.

От там твърдят, че управлението на българската прокуратура ще продължи да работи интензивно и в границите на Националния механизъм за мониторинг, основан преди месец с решение на Министерския съвет.

" Изразяваме институционална и експертна поддръжка на препоръчаните от държавното управление последни промени в Закона за правосъдната власт, както и на поетия ангажимент за осъществяване на рекомендациите на Венецианската комисия в сходство с открития парламентарен ред. Намерението на идната Европейска комисия за въвеждане на " изчерпателен механизъм за върховенството на закона с общоевропейски обсег и обективно докладване на всички страни членки " е най-силната гаранция за необратимост на промените ", написа в позицията на прокуратурата.уточняват още в позицията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР