Прокуратурата отказва да събира доказателства, поискани от страна на защитата

...
Прокуратурата отказва да събира доказателства, поискани от страна на защитата
Коментари Харесай

Местан след катастрофата с убитото бебе: Отнеха книжката ми с лъжи и клевети

„ Прокуратурата отхвърля да събира доказателства, поискани от страна на отбраната ми, обявявайки ги авансово за неотносими към случая. А на част от тях е допустимо да е снимано самото произшествие. Резонно поражда въпросът за какво или кой няма интерес това да бъде тествано? И кой или за какво се опасява истината да излезе нескрито? “.
Това твърди политикът Лютви Местан в послание, което разгласява 24rodopi.com.

Припомняме, че шофьорската брошура на Лютви Местан бе върната за повторно.

След злополуката на 14 април, когато почина 6-месечно бебе, документът за правоуправление на политика бе лишен. Дни по-късно съдът в Кърджали върна книжката на Местан. От прокуратурата обаче още веднъж лишиха свидетелството му за ръководство на МПС.

След следващо обжалване, окръжните магистрати дефинираха като „ необосновано” и „ незаконосъобразно” постановлението на прокуратурата и книжката на Местан още веднъж бе върната.

Ето и цялостния текст от писмото на Лютви Местан:

" Преди три месеца представителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова на специфична конференция напълно публично и предумишлено пред цяла България излезе и си разреши да изнесе откровени неистини по мой адрес, приписвайки ми 13 нарушавания, които в реалност са осъществени от коли, благосъстоятелност на Движение за права и свободи в интервала 2013-2016 година. Спестявайки информацията, че тези фишове са издадени на мое име точно в качеството ми на представител на Движение за права и свободи, а не в персонално качество, представителят на Главния прокурор ме разгласи за неизпълнителен лидер, за самобитен пътен рецидивист, който съставлява заплаха за придвижването по пътя.

Изявлението на Румяна Арнаудова с изключение на лъжа е и откровена клюка, с която Окръжна прокуратура Кърджали “обоснова” повторното си Постановление за лишаване на свидетелството ми за ръководство на МПС, което на процедура е неприемливо в случай, че такова разпореждане един път към този момент бе анулирано от Окръжен съд Кърджали с акт, който е финален, според процесуалното ни законодателство и в случай, че не бяха налице новонастъпили условия.

Изявлението на представителя на Главния прокурор и дейностите на Оперативна програма Кърджали до сегашния миг с изключение на всичко друго са и прям акт на набедяване, тъй като пред българската общност те предумишлено икономисаха и укриха и още една извънредно значима информация, а точно, че в този интервал (2013-2016 г.) аз не съм бил даже секунда зад волан и не съм минал и милиметър път като лидер на МПС, защото, като ръководител на политическа партия Движение за права и свободи бях охраняван непрекъснато от НСО и даже да желаех, не можех да карам независимо. И в случай че това събитие не е било известно на елементарния жител, то със несъмнено е било известно както на представителя на Главния прокурор, по този начин и на представителя на Оперативна програма – Кърджали или най-малко липсва каквото и да било опрощение да не им е известно.

В “усърдието” си прокуратурата стигна до парадокса да ми вмени отговорност за нарушавания на коли на ръководители и чиновници на Движение за права и свободи от 2016 година, когато даже не съм член на тази партия, защото бях изключен от нея на 24.12.2015 година, т.е. – след тази дата не мога да нося отговорност като неин представител и ръководещ.

Прокурорската принуда нарушава основополагащи правила на правото и в частност гражданските ми права. Зад държанието ѝ, в моментите на ненужна процесуална интензивност и неоправдана процесуална бездейност прозира преднамереност, подбудена най- евентуално от нечии политически цели.

Вместо да постъпи по този начин, както повелява законът и да събира доказателства както в поддръжка на обвиняването, по този начин и в поддръжка на обвинения, Прокуратурата отхвърля да събира доказателства, поискани от страна на отбраната ми, обявявайки ги авансово за неотносими към случая. А на част от тях е допустимо да е снимано самото произшествие. Резонно поражда въпросът за какво или кой няма интерес това да бъде тествано? И кой или за какво се опасява истината да излезе нескрито?

Факт е, че само българският съд, в лицето на Оценка за съвместимост – Кърджали всякога, когато бе сезиран с тъжба против акт на Оперативна програма – Кърджали, се произнасяше с определение, с което обявяваше, че актът на Прокуратурата е голословен и незаконосъобразен.

Искам да отбележа и още нещо – Прокуратурата разполага с информацията, с която се доставих и аз и която показах с жалбата против издаденото прокурорско разпореждане по отношение на вменените ми в персонална виновност 13 електронни фиша, само че не предприе нито едно деяние, с цел да анулира сама незаконосъобразния си и голословен акт. Питам се, в случай, че точно тя е органът, който следва да съблюдава спазването и вярното използване на закона, не го направи сама?

На мен ми бяха нужни два месеца, с цел да се снабдя с документи, с която прокуратурата разполага или най-малко следваше да разполага, в случай че издаденото по мой адрес разпореждане за лишаване на СУМПС е било учредено на справедливи доказателства. Поради държанието ѝ обаче трябваше да се стигне досега, в който състав на Оценка за съвместимост – Кърджали, сезиран от мен, в свое определение от 24.07.2019 година безапелационно и с безапелационни претекстове одобри, че обжалваният прокурорски акт е погрешен и незаконосъобразен.

Всичко това ми дава съображение съществено да се тормозя за обективността на воденото против мен наказателно произвеждане, защото държавното обвиняване неведнъж съобщи своята пристрастност и предумишленост.

Заради държанието по този проблем считам да пазя правата си до дъно, като няма да се поколебая да заведа каузи и да потърся отговорност от всяко едно лице и всяка една институция, която е дръзнала да наруши съществени човешки права.

Надявам се всички медии, които необятно отразиха клеветите на Прокуратурата по мой адрес, ще възприемат сегашното ми изказване като право на отговор и ще го отразят уместно.

„ Новината не е че съдът връща книжката на Местан, Новината е, че прокуратурата лиши книжката на Местан с неистини и оскърбителен изказвания ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР