Прокуратурата отказа да разследва Таско Ерменков за разпространена от него

...
Прокуратурата отказа да разследва Таско Ерменков за разпространена от него
Коментари Харесай

Няма да разследват Ерменков за фалшива новина за отровената на водата

Прокуратурата отхвърли да проверява Таско Ерменков за публикувана от него информация посредством " Facebook " за качеството на водата в София.

Софийска градска прокуратура (СГП) е постановила отвод да се образува досъдебно произвеждане против народния представител, защото по своя темперамент оповестеното от него известие на персоналния му профил във " Facebook " " не съставлява заблуждаващ сигнал за паника, а се касае до субективна интерпретация и оценка на създателя за коментираните условия ".

Припомняме, напролет на тази година депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков разгласява в профила си в обществената мрежа предизвестие, че водата в София е инфектирана или отровена и има огромна заплаха за живота и здравето на софиянци. Той се базира на " трето лице ". Ерменков приканва и институциите да вземат отношение по въпроса. По-късно обаче Ерменков разгласява и изказването на пресаташето на " Софийска вода ", в което се отхвърля водата на София да е нечиста или отровена.

Сигнал за заблуждаваща информация и всяване на суматоха измежду обществото в прокуратурата подадоха депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Данаил Кирилов.

Прокуратурата признава, че доста жители са се срещнали с обявата на Таско Ерменков и са я споделили.

" След обширен разбор на интернет интензивността на Таско Ерменков по тематиката, както и на наличието на правната норма на закононарушението по член 326 от Наказателен кодекс (подаване на погрешни повиквания и заблуждаващи сигнали за опасност) е открити, че дейностите на Ерменков не попадат в приложното й поле.

По своя темперамент оповестеното от него известие на персоналния му профил във " Facebook " не съставлява заблуждаващ сигнал за паника, а се касае до субективна интерпретация и оценка на създателя за коментираните условия ", показват от прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР