Прокуратурата отговори на обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова,

...
Прокуратурата отговори на обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова,
Коментари Харесай

Прокуратурата отговори на Нинова за проверката срещу нея

Прокуратурата отговори на обвиняванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която съобщи, че държавното обвиняване, че се е присъединила във вътрешнопартийната съпротива.

Георги Иванов, прокурор в Софийската районна прокуратура, който наблюдаващият прокурор на преписката, представена от Корнелия Нинова, излезе с пояснения по тематиката. 

" Преписктаа е разпределена на правилото на инцидентно систематизиране на преписки и каузи. Тя е формирана от тъжба от Кирил Добрев и други членове на Българска социалистическа партия. Добрев е приложил и решение на Върховен касационен съд. След като прокурорът се е срещнал с изказванията на Кирил Добрев и решението на Върховен касационен съд, той е сметнал, че към сегашния миг не се изяснени всички относими обстоятелства и би трябвало да се извърши инспекция ", разяснява Иванов.

  Прокурорът е почнал персонална инспекция - изпратил писмо до Българска социалистическа партия, адресирано до Корнелия Нинова, с което е изискал да се дават заверени копия, стенограма и запис от документи, свързани с извършено общо заседание на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Също по този начин е призовал постройката на СРП за снемане на писмени сведения на Нинова и други двама членове на Българска социалистическа партия. Такива дейности от страна на прокуратурата не са казус, изясни той, като добави, че това са пълномощия по Закона за правосъдната власт и се постъпва по стотици други сигнали.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР