Прокуратурата официално реши да започне проверка на работата на Комисията

...
Прокуратурата официално реши да започне проверка на работата на Комисията
Коментари Харесай

Прокуратурата започнa проверка на работата на КФН във връзка с фалита нa Олимпик


Прокуратурата публично реши да стартира инспекция на работата на Комисията по финансов контрол (КФН) във връзка със абсурда с банкрута на кипърската застрахователна компания "Олимпик ", излиза наяве от известие на уеб страницата на държавното обвиняване.
Според информацията, предмет на инспекцията са методът на реализиране на държавния осигурителен контрол от страна на КФН, на отрасловия ѝ заместник-председател Ралица Агайн, ръководеща ръководство "Застрахователен контрол " и на работата на това ръководство във връзка с "Олимпик ".
Ще бъде тествано още спазването на условията на закона за започване на активността на клона на ЗК "Олимпик " в България - т.е. за предоставяне на лиценз, осъществяването на пълномощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов контрол, както и упражняването на настоящ контрол, в това число след издадената възбрана "Олимпик " да подписва нови контракти и да удължава периода на досегашните. Това би трябвало да е станало още през месец май тази година.
Проверката се реализира от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е предоставена на Държавна организация "Национална сигурност " (ДАНС).
Припомняме, че към момента царува тотална неизясненост за какво компенсации за банкрута няма да се заплащат от Гаранционния фонд. Според ръководителя на Асоциацията на потърпевшите при автомобилни произшествия Владимир Тодоров при всяка продадена от "Олимпик " лавица има 11,50 лв., които се внасят като поръчителство. Парите отиват в две сметки, като в сметката "Обезпечителен фонд " влизат 1,50 лв., а в сметката "Незастраховани МПС " отиват 10 лв., увери той. От всяка лавица се събират пари, които служат при банкрут за осигурител, акцентира специалистът пред Нова телевизия. Той пресметна, че в Гаранционния фонд има събрани 100 млн. лв., като единствено за последната година клиентите на "Олимпик " внесли 14 млн., а в Обезпечителния фонд за последната година са импортирани 2 млн. лв. от същите тези хора.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР