Прокуратурата официално реши да внесе в съда разрешителното за строеж

...
Прокуратурата официално реши да внесе в съда разрешителното за строеж
Коментари Харесай

Прокуратурата: На Алепу първо е имало разрешение само за укрепване на свлачище, после идва за ваканционно селище

Прокуратурата публично реши да внесе в съда разрешителното за градеж на ваканционното населено място " Алепу Вилидж ", поради което се появи подпорна стена, пазеща от свлачище, която наподобява на хотел.
Става въпрос за позволение, издадено на 10 септември, 2018 година, т.е. по времето на настоящето държавно управление.
На 5 юни тази година ВАП сезира ДНСК да извърши незабавна инспекция за законността на градежа сред нос " Свети Тома " и така наречен „ Шофьорски плаж и да показа систематизиран отчет. В него се споделя, че основният проектант на Созопол издал позволение за подсилване на свлачище на името на " Алепу Вилидж ". След това идва забавното - ето по какъв начин го разказва прокуратурата:
" С нотариално заверена декларация от 28.08.2018 година, възложителят заявил, че това позволение няма да бъде употребявано от възложителя, както и че за подсилване на свлачището в парцела ще се употребява укрепително оборудване, което ще е интегрирано в структурата на бъдещото застрояване . По мотив заявление от 30.08.2018 година за координиране и одобрение на планове и издаване на позволение за градеж и виза от 07.08.2018 година от " Алепу Вилидж ", основният проектант на община Созопол издал ново позволение за градеж от 10.09.2018 година на същото сдружение за курортен комплекс " Алепу Вилидж " (етапно строителство) . То се състои от два стадия: първи стадий - " подсилване на свлачище " и втори стадий - " курортен комплекс " – подземна и надземна част, находящ се в местността " Алепу ", землище на гр. Созопол. Строежът е избран като градеж първа категория. След съответни административни процедури, разрешителното от 10.09.2018г. е влезнало в действие на 27.09.2018г. По реда на член 154, алинея 5 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) са позволени промени на промени в капиталовия план, както и допълнение на новото строително позволение. В хода на инспекцията от ДНСК е открито и че на 10.10.2018г. с решение на основния проектант на община Созопол е вписан и нов възложител, който не попада като подобен в двете строителни позволения. В отчета са изложени и други констатации, изясняващи действителното състояние по случая ".
Според прокуратурата, откакто първото позволение е влезнало в действие и не предстои на анулация съгласно член 156 алинея 5 от Закон за устройство на територията, всяко последващо позволение, засягащо същия аграрен парцел и участници в административното произвеждане, е незначително.
Припомняме, че някогашният регионален шеф на Бургас Константин Гребенаров разгласи, че са предлагани по 5000 евро рушвет на общински съветници в Созопол, с цел да продадат земята край Алепу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР