Прокуратурата обяви, че няма основания да повдигне обвинения срещу сочения

...
Прокуратурата обяви, че няма основания да повдигне обвинения срещу сочения
Коментари Харесай

Прокуратурата отказа да обвини посочен от BBC търговец на кучета за боеве

Прокуратурата разгласи, че няма учредения да повдигне обвинявания против посочения за главатар на интернационална мрежа за кучешки боеве Ивайло Николов. Името и активността му бяха разкрити в следствие на BBC.
На този стадий прокуратурата няма учредения да повдигне обвинявания против посочения за главатар на интернационална мрежа за кучешки боеве Ивайло Николов, сподели районният прокурор на Русе Яна Илиева, оповестява русенската телевизия TVN.

Случаят се ревизира, претърсени са доста домове и частни парцели в Русе и покрайнините. Николов е бил арестуван за 24 часа, като през това време са били осъществени доста инспекции. До този миг не са открити доказателства за нарушаване на закона от страна на русенеца. В региона на град Мартен няма плантация за кучета в размерите, посочени от BBC, още по-малко, на питбули, споделя прокурор Илиева. Не са регистрирани и случаи на осъществяване на боеве с четириноги. Затова на този стадий на Николов няма да бъде повдигнато обвиняване.

В предаване на BBC, за което Фрогнюз ви описа, Николов беше упрекнат от природозащитници, че е тартора на интернационална мрежа за образуване на кучешки боеве, че е обвързван и с компания в Молдова, която купува и продава кучета за боеве по целия свят. От прокуратурата не изключват Николов в действителност да е обвързван с сходна компания и да реализира посредническа активност, само че до сегашния миг доказателства за нарушаване на българското и европейското законодателство не са открити.

По информация от Министерство на вътрешните работи Николов няма престъпно досие и до този миг не е попадал в полезрението на правоохранителните органи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР