Прокуратурата обясни схемата за трафик на нелегални мигранти у нас.

...
Прокуратурата обясни схемата за трафик на нелегални мигранти у нас.
Коментари Харесай

Между 2 и 10 хил. евро струва превозването на един бежанец

Прокуратурата изясни схемата за трафик на незаконни мигранти у нас. В понеделник сутринта държавното обвиняване и Министерство на вътрешните работи започнаха акция „ Хавала ”.

„ Тази акция беше ориентирана към уредниците на българска страна, които се занимават с незаконна миграция ”, изясни Милева. Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тя добави, че във всяка една от страните Турция, Сърбия и България има по един главен уредник на трафика. Той построява доста стройна мрежа от хора, които му спомагат за незаконната активност. Под главния уредник в пирамидата се намира така наречен уредник на трафика. Той, от своя страна, поддържа връзка с отговорник за набиране на водачи и с различен, виновен за намиране тук-там за краткотрайно настаняване на мигрантите.

„ След като престоят избран интервал от време на територията на българската страна, те биват водени до точка на българо-сръбската граница. Там най-големият отговорник от българска страна се свързва с главния уредник от сръбска страна ”, заключи Милева. Там става и предаването на незаконните мигранти на сръбска страна. Основният уредник от турска страна трябвало да удостовери, че бежанците се намират на българо-сръбската граница, с цел да бъде осъществено заплащането, посочи представителят на основния прокурор.

Тарифата, която се заплаща за прекарването на един мигрант, била сред 2 и 3 хиляди евро. За VIP услуги на по-малки групи от по 5-6 души се заплащало по 10 хиляди на човек. Почти постоянно се употребявали пилотни коли, разкри Сийка Милева.

От Министерство на вътрешните работи увериха, че са почнали война с незаконния трафик у нас. В хода на акция „ Хавала ” са тествани 7019 лица, 4202 транспортни средства и 624 адреса. Вътрешното ни ведомство всекидневно обменяло информация с турските си сътрудници и европейските им сътрудници във връзка каналджийството. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР