Прокуратурата обвини МВР и ДАНС в това, че са подали

...
Прокуратурата обвини МВР и ДАНС в това, че са подали
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини МВР и ДАНС за оскъдни данни по списъка на Петков

Прокуратурата упрекна Министерство на вътрешните работи и ДАНС в това, че са подали непълна или изчезнала информация за хората от листата с 19-те имена, за които Кирил Петков алармира за корупция. 

От известието на ВКП излиза наяве, че вътрешният министър и управлението на контраразузнаването са предали надлежно 6 стр. и 8 стр. по поисканата информация от държавното обвиняване. 

Получени са и данни от КПКОНПИ на Сотир Цацаров, само че прокурорите не показват какъв е техният размер за разлика от писмата от Бойко Рашков и ДАНС. 

Прокуратура още чака и обособени информации от ГДБОП и Централното ръководство на Национална агенция за приходите, чиито ръководители са " предизвестени за отговорността им при несъблюдение на предписание на прокурор ". 

" След разбор на постъпилите досега материали се открива, че във връзка с част от лицата, посочени от министър-председателя, липсва каквато и да е информация. Съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на закононарушения е пълномощие на изпълнителната власт, в частност на Министерство на вътрешните работи, които при определяне на данни за осъществени закононарушения следва неотложно да уведомят прокуратурата. Липсата на информация от органите на Министерство на вътрешните работи сочи, че същите не са подхванали нужните по закон дейности по откриване на вероятно осъществени закононарушения от лицата, посочени от господин Кирил Петков ", се споделя в известието на прокуратурата, без да се загатват съответни имена. 

Не излиза наяве и какъв е напредъкът по следствията за хората, за които въпреки всичко са дадени улики за престъпна активност. 

Премиерът Кирил Петков подаде данни с искане за следствия против: Бойко Борисов (по " Барселонагейт " и фотосите на кюлчета в резиденцията му), някогашния финансов министър Владислав Горанов, глобените лица по американския закон " Магнитски " Васил Божков, Делян Пеевски, Илко Желязков и други, Румен Гайтански-Вълка, който е употребил заем от ББР посредством обвързвана компания, бившия следовател Петьо Петров-Еврото, махленски в следствието " Осемте джуджета ", укриващия се обвинен за наркотрафик Христофорос Аманатидис – Таки, съоснователят на СИК Младен Михалев-Маджо и др. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР