Прокуратурата образува дело срещу мен по сигнал на Делян Добрев,

Прокуратурата образува дело срещу мен по сигнал на Делян Добрев, ...

Елена Йончева разкри кои са депутатите, подали сигнал срещу нея.

Прокуратурата образува дело срещу мен по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров.
Това се посочва в позиция на говорителя на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева, цитирана от пресцентъра на партията.
Запознах се подробно с искането на Главния прокурор да образува дело срещу мен. В това искане пише, че делото е по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров.
Всички предприети действия на прокуратурата се базират единствено на твърденията на тези три лица, заявява тя и уточнява, че няма нито един факт, който да сочи, че от нея са били извършвани незаконни действия.
"Надявам се делото, възможно най-бързо, да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна", коментира тя.
Според Йончева отправеното искане е потресаващо. "Клевети, които отдавна се лансират от депутати на ГЕРБ. Няколко пъти призовах съответните отговорни институции да направят проверка - призовах, както от трибуната на Народното събрание, така и пред представители на медиите", добавя тя.
"Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ. Това е класическа схема. Твърденията за “вероятно пране на пари” идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали – вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории", казва още тя.
"През последната година внесох в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница. Бях обвинена от вицепремиера Валери
Симеонов в национално предателство. По този повод той внесе срещу мен и сигнал в прокуратурата. В ДАНС и прокуратурата съм внесла и документи за създадената от Делян Добрев схема в община Хасково - схема за усвояване на огромни финансови ресурси от приятелскороднински кръг – аферата “кумгейт”. Клевета срещу мен е отправяна и от Бойко Борисов, за което беше осъден", заявява Йончева и допълва, че работата й като журналист винаги е била публична, видима.
"Прословутият договор, за който депутати от ГЕРБ са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника /камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура/. Тази техника е налична, както и цялата документация.
В своята дейност по заснемането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня…. съм се срещала и с бандити, с престъпници. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити… Опитът за сплашване няма да мине", се казва оше в позицията на Йончева.

Източник: actualno.com