Прокуратурата образува дело срещу мен по сигнал на Делян Добрев,

...
Прокуратурата образува дело срещу мен по сигнал на Делян Добрев,
Коментари Харесай

Елена Йончева разкри кои са депутатите, подали сигнал срещу нея

Прокуратурата образува дело против мен по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров.
Това се показва в позиция на представителя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева, представена от пресцентъра на партията.
Запознах се в детайли с настояването на Главния прокурор да образува дело против мен. В това искане написа, че делото е по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров.
Всички подхванати дейности на прокуратурата се базират само на изказванията на тези три лица, декларира тя и прецизира, че няма нито един факт, който да сочи, че от нея са били осъществявани противозаконни дейности.
" Надявам се делото, допустимо най-бързо, да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна ", разяснява тя.
Според Йончева отправеното искане е потресаващо. " Клевети, които от дълго време се стартират от депутати на ГЕРБ. Няколко пъти приканих съответните виновни институции да създадат инспекция - приканих, както от трибуната на Народното събрание, по този начин и пред представители на медиите ", прибавя тя.
" Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ. Това е класическа скица. Твърденията за “вероятно пране на пари” идват единствено два дни, откакто аз и мои сътрудници настояхме за самостоятелна техническа експертиза на качеството на строителството на българските автомагистрали – взимане на отвесни ядки и разбор в лицензирани европейски лаборатории ", споделя още тя.
" През последната година внесох в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с евентуални корупционни практики при строителството на преградното оборудване на българо-турската граница. Бях упрекната от вицепремиера Валери
Симеонов в национално изменничество. По този мотив той внесе против мен и сигнал в прокуратурата. В ДАНС и прокуратурата съм внесла и документи за основаната от Делян Добрев скица в община Хасково - скица за асимилиране на големи финансови запаси от приятелскороднински кръг – аферата “кумгейт”. Клевета против мен е отправяна и от Бойко Борисов, за което беше наказан ", декларира Йончева и добавя, че работата й като публицист постоянно е била обществена, забележима.
" Прословутият контракт, за който депутати от ГЕРБ са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника /камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура/. Тази техника е налична, както и цялата документи.
В своята активност по снимането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня…. съм се срещала и с бандити, с нарушители. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити… Опитът за заплашване няма да мине ", се споделя оше в позицията на Йончева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР