Прокуратурата обаче няма да пристъпи към задържане на лицата, съобщи

...
Прокуратурата обаче няма да пристъпи към задържане на лицата, съобщи
Коментари Харесай

От Последните Минути: Сащ Искат Задържането И Екстрадирането На Още 4-Ма Българи, Освен Желяз! Ето Кои Са Те!

Прокуратурата обаче няма да пристъпи към задържане на лицата, заяви основният прокурор Сотир Цацаров, който направи изказване по отношение на настояването за изгонване на българския жител Желяз Андреев, който е търсен от Съединени американски щати по съмнение за нарушаване на комерсиално ембарго.

Прокуратурата няма да стачкува освобождението на Желяз Андреев от ареста, заяви още основният прокурор.

" Българските жители би трябвало да бъдат предпазени от българската прокуратура ", акцентира основният прокурор.

Цацаров посочи, че става дума за двама мъже – родени през 1980 година и 1986 година, и две дами – родени през 1987 година и 1969 година, за които е открито от органите на Министерство на вътрешните работи, че се намират на територията на София и единствените дейности, които могат да бъдат подхванати по отношение на тях е неотложно издаване на разпореждане и задържане.

„ Задържането се претендира на същото съображение, каквото се претендира за Желяз Андреев – въз основата на същите обвинявания, на същите правосъдни актове, които са издадени. Това значи, че Върховната касационна прокуратура следва да задържи лицата за 72 часа и да изпрати преписката на съответния способен областен прокурор, който би трябвало да внесе претенции в Софийски градски съд за краткотрайно задържане “, изясни Цацаров.

" При развиването на обстоятелствата досега и при съществуването на изводите в определението в Добрич, откакто направихме и разискване с сътрудниците от интернационалния отдел във Върховен касационен съд, ние стигнахме до извода, че на този стадий не се следва да се задържат лицата ", посочи основният прокурор.

Предвижда се опция сред Министерство на правораздаването и Държавният департамент на Съединени американски щати да има съвещания. Така, както са дефинирани в текста на контракта, консултациите са по отношение на работата по обособени случаи. При това състояние, единственият механизъм, вероятен, с цел да осъществим отговорностите си по контракта и да не нарушаваме правата на жителите, министър Цецка Цачева е получила писмо от мен преди половин час, обясни Цацаров.

" Предлагам да бъдат инициирани съвещания по всеки съответен случай - освен по четирите. Но и по случая Желяз Андреев, сред двете министерства на експертно равнище ", заключи основният прокурор.

Исканията за задържането и на петимата българи са от 2016 година, с други думи няма необходимост за предаването, както написа в контракта сред Съединени американски щати и България. Две години Флорида не е направила нищо, а единствено за 2017 година България е предала на Съединени американски щати 3 лица ", сподели още Цацаров.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР