Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички.

...
Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички.
Коментари Харесай

Гешев атакува президента, Христо Иванов и анархо-либералите

Прокуратурата няма планове да бъде въвличана в дребни политически игрички . Наближава година на избори. Явно влязохме в предизборна обстановка много по-рано.
Това съобщи пред публицисти основният прокурор Иван Гешев в Габрово по отношение на морския десант на Христо Иванов до брега на парк " Росенец " и последвалата реакция от страна на президента.
Опита на един към този момент неуспешен политик да щурмува Зимния замък е несполучлив към този миг, заради няколко аргументи. Най-малкото това не е Зимния замък, вътре не е Каренин (бел. ред. - става дума за премиера Александър Керенски, свален от болшевиките), той е с гумена лодка, а не с " Аврора ". Явно се пробва да откри работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа, разяснява с подигравка основният прокурор.
Какво вършат политиците мен не ме интересува. Политиците вършат това, в случай че българските жители го правят оценка, да гласоподават. Правят най-хубавото, с цел да реализират политически резултати.
Ситуацията, която видях през вчерашния ден, беше смешна, а държанието на чиновниците на НСО, това е проблем на възможна вътрешна инспекция, уточни той.
" Президентът да реши какво желае – една седмица споделя, че няма доверие на прокуратурата, в този момент ни приканва да действаме. В последна сметка като обясни позицията си – дали ни има или няма доверие, тогава мога да разясня, съобщи Гешев по адрес на президента Радев.
" Целите и целите на прокуратурата са противопоставяне на стандартната престъпност - това, че възрастни хора са убивани, запалвани в къщите си, изнасилвани. Хора, които са построили тази страна, живеят в боязън и неустановеност. Държавата в лицето на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са ангажирани с този проблем ", безапелационен бе Гешев.
Той разяснява и откритите противозаконни рискови боклуци в землището на община Червен бряг.
" Изкопани са над 120 тона, за благополучие равнището на радиоактивност е ниско. Поради обстоятелството, че са рискови боклуци, евентуално има и киселина, в региона се диша мъчно.
Истината е следната – даваш на една компания рисков боклук, публично тя е лицензирана, импровизирано тя няма никакъв капацитет, обвързвана е с теб и твоя бизнес, и тя го закопава и трови българската природа, нашите деца, нас, само че те печелят пари от това нещо. Има установено още едно място, където също не се знае какъв брой боклук има, то е покрай водоизточник. Това е безсрамие – това не може да се случи на никое място в Европейски Съюз ", разяснява основният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР