Прокуратурата няма да снема сведения от журналисти в хода на

...
Прокуратурата няма да снема сведения от журналисти в хода на
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разпитва журналисти заради списъка на премиера

Прокуратурата няма да снема сведения от публицисти в хода на инспекцията на предоставените от премиера медийни изявления за лица, евентуално направили закононарушения от общ темперамент, оповестиха от Прокуратура на Република България.

"В хода на осъществявана от Върховната касационна прокуратура инспекция по реда на член 145 от Закон за съдебната власт по отношение на предоставените от министър-председателя медийни изявления, свързани с 19 лица, за които твърди, че евентуално са направили престъпни и стопански закононарушения, на 10.02.2022г. наблюдаващите прокурори изпратиха претенции до Министерство на вътрешните работи с оглед приемане на цялостната информация за лицата. Искането е и за това дали и какви дейности правоохранителните органи са предприемали според своите пълномощия ", се споделя в известието.

"Прокуратурата няма да снема сведения от публицистите, създатели на предоставените от министър-председателя изявления, по отношение на наличието на написаните от тях материали. За резултатите от инспекцията българската общност ще бъде навреме осведомена ", се споделя в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР