Прокуратурата няма да привиква за разпити журналисти заради списъка с

...
Прокуратурата няма да привиква за разпити журналисти заради списъка с
Коментари Харесай

Гешев обеща да не разпитва журналисти заради списъка на Петков

Прокуратурата няма да привиква за разпити публицисти поради листата с имена,. Както самият министър-председател заяви в досието се съдържа обществена информация за 19 души, част от която са и журналистически материали, писани през годините. Затова прокуратурата е получила голям брой запитвания дали ще вика създателите им.

Питаме Министерство на вътрешните работи, а не публицистите

" Прокуратурата няма да снема сведения от публицистите, създатели на предоставените от министър-председателя изявления, по отношение на наличието на написаните от тях материали ", написа в известието.

От прокуратурата акцентират, че към този момент са поискали данни от Министерство на вътрешните работи за хората от листата. Целта е да се получи цялостна информация за лицата, както и дали полицията е предприемала някакви дейности по отношение на тях.

Кой е в листата?

Премиерът бе извикан след негов диалог с основния прокурор Иван Гешев. Петков го бе попитал за какво държавното обвиняване не работи против хора, за които има съмнения, че са направили закононарушения и му изчел лист с имена от телефона си. Затова Гешев бе решил, че министър-председателят разполага с данни за нарушавания на закона и бе докладвал на прокурор, който пък образува кореспонденция.

При идването си на разпит министър председателят загатна някои известни имена от предишното – на Младен Михалев-Маджо и на търсения от Интерпол Христофорос Аманатидис-Таки. Говорителката му Лена Бориславова пък сподели, че в досието имало и материали, свързани с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Може и да ни изненадат

разяснява, че Министерство на вътрешните работи към момента не е получило листата от прокуратурата.

" Нека забележим какво ще ни прати прокуратурата - може тя да добави някои имена, да вземем за пример от някогашните ръководещи. Може да ни изненадат с сходен случай и ние незабавно ще се заловим с него ", съобщи той.

В същото време Рашков подсети, че няма никаква информация какво се случва с прокурорските инспекции почнали след налагането на наказания поради корупция по световния закон " Магнитски ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР