Прокуратурата не заема страна, тя е неутрална и осъществява своите

...
Прокуратурата не заема страна, тя е неутрална и осъществява своите
Коментари Харесай

Заместничка на Гешев го защитава - контролирали го ВСС и НС

Прокуратурата не заема страна, тя е неутрална и реализира своите функционалности, само че се вършат опити да бъде въвлечена в заемане на избрана страна, само че това няма да се случи. Това твърди по Българска национална телевизия Даниела Машева, която е зам.-главен прокурор.
" Главният прокурор не е безотговорен. Той се регистрира годишно с отчет за активността на прокуратурата, както пред Висшия правосъден съвет, по този начин и пред Народното събрание. Такъв отчет напълно неотдавна беше признат от Народното събрание. По всяко време, по искане и на народните представители, а и по своя самодейност, може да даде информация за активността на прокуратурата ", уточни Даниела Машева.

" Прокуратурата не репресира президентската институция. Прокуратурата води досъдебни производства и следствия по отношение на закононарушения, осъществени от лица. Въпросът, че тези лица са чиновници в президентската институция, по никакъв метод не би следвало да се третира, че те се употребяват с имунитет, единствено поради това, че те са чиновници в тази институция ", настоя тя.

По думите й задържането на Илиян Милушев и Пламен Узунов е по преценка на наблюдаващите прокурори, и тъй като е осъществено претършуване и изземване на доказателства, които са се намирали в постройката на Президентството.

" Тази постройка не се употребява с никакъв имунитет. Действията по претърсването и изземването е осъществено с предварителна глоба и позволение на българския съд. Българският съд е счел, че това е законосъобразно и по формираните досъдебни произвеждане има задоволително доказателствен материал, с цел да се извърши това наказателно-процесуално деяние ", безапелационна бе Машева.

Според нея прокуратурата не работи изборно и има безусловно идентичен метод във връзка с всички лица, които са направили закононарушение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР