Прокуратурата не се интересува от политическия отзвук на акцията срещу

...
Прокуратурата не се интересува от политическия отзвук на акцията срещу
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Акцията срещу Nexo не цели да провали третия мандат

Прокуратурата не се интересува от политическия отзив на акцията против " Nexo ", а се интересува от това да организира едно следствие във допустимо най-кратки периоди.

Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

Според него изказванията, че акцията против " Nexo " цели да провали третия мандат не дават отговор на действителността, а определението " Кал и каскети ", което Настимир Ананиев даде на интервенцията, не е съществено.

" Кал и каскети? Организирана незаконна група, ръководена от кого - от българския основен прокурор и с присъединяване на 8 американски прокурори?! Това не е съществено и не желая да го разясня - един сериозен политик не би коментирал такова нещо. Ако следваме логиката на Христо Иванов, Прокуратурата изобщо не би трябвало да работи, тъй като политическата обстановка последните години е такава, че или сме в предизборна акция, или се върчват мандати и се вършат опити за държавно управление. И всяка прокурорска акция, в случай че се пояснява по този метод, ние не би трябвало въобще да работим ", уточни Тодоров.

Той изрази убеденост, че търсените двама обвинени по проблема " Nexo " ще бъдат открити и позволи, че е допустимо Антони Тренчев да се укрива в Дубай.

Заместник-директорът на следствието разяснява и позицията на " Nexo ", в която от компанията отхвърлят да са направили закононарушения.

По думите му всеки има право на защитна теза.

" Щом има формирано досъдебно произвеждане, води се следствие, има предявени обвинявания и привлечени хора в качеството на обвинени, значи имаме данни за осъществяване на закононарушения ", акцентира Ясен Тодоров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР