Прокуратурата не приема уведомления, казани пред микрофони. Тя действа по

...
Прокуратурата не приема уведомления, казани пред микрофони. Тя действа по
Коментари Харесай

Цацаров: Прокуратурата издирва Арабаджиеви, не вярва на изявления

Прокуратурата не приема уведомления, казани пред микрофони . Тя работи по реда на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров във връзка изказванията на юриста на Ветко и Маринела Арабаджиеви Илиян Василев, че те ще се върнат непринудено в страната до дни .

" Не сме пощенска станция, която да получава потвърждения . Кой е декларирал, че ще се върнат? Това са изказвания на юриста ", акцентира обвинител номер 1.

 До дни Арабаджиеви се връщат
До дни Арабаджиеви се връщат

Това заяви юрист Илиян Василев

Цацаров удостовери за трима задържани на 12 септември в границите на следствието за данъчни закононарушения и пране на пари, по което бяха упрекнати членове на фамилия Арабаджиеви и техни чиновници. В колата, с която са пътували тримата, бяха открити 500 000 лв.. Главният прокурор не даде детайлности има ли връзка на арестуваните с Арабаджиеви .

Заявявам, че дейностите ще продължат , безапелационен беше Цацаров.

По думите му, както за акцията в хотелите на семейство Арабаджиеви, по този начин и при следствието на предприемача Миню Стайков, всички дейности са координирани с управлението на прокуратурата .

Има изпратено искане за екстрадиция на Димитър Желязков по надлежния ред , само че разглеждането му е от компетентността на турския съд, добави Сотир Цацаров.

Припомняме, при спецоперация в офиси в столичния хотел " Маринела " и в пловдивския хотел " Марица " бяха задържани 10 души. На шестима от тях бяха повдигнати обвинявания. Сред упрекнатите е и синът Вълчо Арабаджиев, който е с обвиняване за пране на пари.

След това против 20 хиляди лв. парична гаранция на независимост излязоха Вълчо Арабаджиев, Румелия Кирилова и Елена Караянчева. Според профилирания углавен съд няма заплаха тримата арестувани да се укрият и да извършат ново закононарушение. Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения - укриване на налози и пране на пари.

Адвокат Илиян Василев сподели, че до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България непринудено.

Двамата са търсени с европейска заповед за арест от края на август. Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения - укриване на налози и пране на пари.

На 12 септември бяха задържани трима души, обвинени за връзка с делата на семейство Арабаджиеви. В колата им са открити 500 000 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР