Прокуратурата не е искала списъци с клиентите на Артекс, които

...
Прокуратурата не е искала списъци с клиентите на Артекс, които
Коментари Харесай

Списък с клиенти на "Артекс", попаднал в медиите, вкара прокуратурата в обяснителен режим

Прокуратурата не е желала описи с клиентите на " Артекс ", които са купували недвижими парцели от компанията. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване няколко часа след обява в уеб страницата на " 24 часа " със заглавие " Някой доста желае да освети 413 клиенти на " Артекс ".

От " 24 часа " оповестиха и че в редакцията е получен неизвестен мейл с имена, които били всички клиенти, купили жилища от " Артекс " през последните три години. В обява се цитира представител на строителната компания, който е удостоверил достоверността на файла и е изразил удивление от неговата поява, защото безусловно преди няколко дни този документ е бил възложен на проверяващите.

В обявата има изказвания на строителната компания " Артекс ", че описи на техни клиенти са били предоставени на проверяващи органи.

От държавното обвиняване опровергаха тази информация и показаха, че прокурори нито са претендирали, нито са възлагали на други органи условието на каквито и да е данни за всички клиенти, купили обекти от " Артекс ".

Източник на " Капитал " от прокуратурата съобщи, че по проблема вървят редом три инспекции. Едната е в Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), втората е в бранш " Икономическа полиция " към Столичната дирекция на вътрешните работи, а третата в Инспектората към Висш съдебен съвет (тя визира договорката на компанията на брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов).

Проверката на строителната и комерсиалната активност на " Артекс " беше предоставена от основния прокурор на 22 март откакто изявления в медиите уличиха политици и хора на високи държавни позиции, че са купували от сдружението парцели на цени под пазарните. Последва вълна от оставки.

След абсурда започнаха инспекции на компанията, а специалисти от ДНСК откриха отклонения от утвърждения капиталов план и осъществяването на един от най-големите й планове - постройката " Златен век ".

На 6 април от " Артекс " оповестиха, че стопират строителството на постройката " Златен век ", само че обявиха, че ще апелират решението на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) в административния съд.

Кой кого и за какви парцели ревизира четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (173)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР