>Прокуратурата настоява Асен Т. да бъде признат за виновен по

...
>Прокуратурата настоява Асен Т. да бъде признат за виновен по
Коментари Харесай

Прокуратурата не хареса присъдата на ЧСИ, иска 5 г. ефективна

>
Прокуратурата упорства Асен Т. да бъде приет за отговорен по в началото импортираното обвиняване по член 203, алинея 1 и 2 от Наказателен кодекс – за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай, както и до цялостния размер на присвояването и всички случаи, посочени в обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Шумен.  

В обвинителния акт се сочи, че за времето от 22 май 2007 до 14 януари 2016 година в изискванията на продължавано закононарушение в качеството на длъжностно лице Асен Т. е присвоил непознати средства, като ги е похарчил за персонални потребности – пътувания в чужбина, покупка на коли и заплащане на лизингови вноски, в размер на 321 109 лв.. Средствата са били импортирани по 18 изпълнителни каузи в специфичната сметка на частния правосъден реализатор, като парите са му били връчени да ги пази и ръководи за угаждане на настояванията на кредитори.

Припомняме, че състав на Шуменския областен съд призна за отговорен Асен Т., само че са длъжностно заграбване на 243 073 лв. от специфичната сметка на ЧСИ, само че го оправда по обвиняването за изключително тежък случай. Той бе приет за отговорен и за укрити налози в изключително огромни размери.

Наложеното му общо наказване по трите обвинявания, по които е бил предаден на съд, за период от 2 години и 10 месеца, отсрочено за изтърпяване с 5-годишен период, не подхожда на степента на социална заплаха на действието и дееца, счита прокуратурата, нито реализира задачата наказаният да се поправи и превъзпита, както и да влияе предупредително върху него и  възпитателно и предупредително върху другите членове на обществото. Във връзка с това Окръжната прокуратурата в Шумен упорства в митинга си и за лишаването му от право да упражнява специалността " Частен правосъден реализатор “ не за три, а за 5 години.

Предстои по митинга на прокуратурата да се произнесе Апелативният съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР