Прокуратурата нареди на всекидневника Телеграф да смени името си, защото

...
Прокуратурата нареди на всекидневника Телеграф да смени името си, защото
Коментари Харесай

Прокуратурата нареди на в. `Телеграф` да си смени името

Прокуратурата подреди на всекидневника " Телеграф " да смени името си, тъй като препраща към това на известния английски вестник The Telegraph.

За това заяви самият " Телеграф " с огромно заглавие на днешната си първа страница. 

От обявата излиза наяве, че Софийската районна прокуратура е разпоредила на Патентното ведомство да заличи комерсиалната марка " Телеграф ". Като претекст се показва, че името опонира на член 11, алинея 1 от Закона за марките и географските означения, защото " The Telegraph е название на знаменит британски вестник с дългогодишна известност и в Р България и регистрирането на марката е за същия тип стока (услуга), което води и до илюзия на потребителите и в Р България, че има нещо общо сред двете осведомителни издания ". Изброен е и още един претекст: "...отделно от това марката няма характерен темперамент, доколкото значи дума, която е название на тип осведомителна машина - устройство за бързо предаване и приемане на известия от разстояние посредством електрически сигнали ".

" Телеграф " дефинира нареждането като " мракобесна офанзива на прокуратурата ".

Вестникът оповестява, че постановлението (от дата 27 май 2019 г.) пристигнало, откакто основният редактор Васил Захариев сезирал Министерство на вътрешните работи " за съществуване на подправен уебсайт с название www.telegraf.bg, в който се разгласяват публикации на български език, нямащи нищо общо с публицистичната политика на вестника. " Вместо отговор по този сигнал, редакцията получила прокурорското разпореждане за промяна на марката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР