Прокуратурата на Венецуела започна предварително разследване срещу лидера на опозицията

...
Прокуратурата на Венецуела започна предварително разследване срещу лидера на опозицията
Коментари Харесай

Прокуратурата на Венецуела започна разследване срещу Хуан Гуайдо

Прокуратурата на Венецуела стартира авансово следствие против водача на опозицията Хуан Гуайдо, заяви „ Фокус”, базирайки се на ТАСС. По думите на основния прокурор, следствието е обвързвано с „ актове на принуждение, случили се в страната след 22 януари “.
Снимка: Reuters
„ Предадох на ръководителя на Върховния съд документи, отнасящи се за предварителното следствие, което Главната прокуратура стартира във връзка с жителя Хуан Гуайдо “, съобщи обвинител номер едно на Венецуела Тарек Уилям Сааб.
Отново жертви на безредиците във Венецуела Напрежението още веднъж секалира преди седмица, когато Хуан Гуайдо отхвърли да да признае преизбирането на Мадуро
Сааб добави също, че оглавяването от него ведомство е поискало от съда да забрани на самообявилия се за краткотраен президент Гуайдо да излиза от страната по време на следствието.
Снимка: Reuters
„ Искаме да се подхващат превантивни ограничения, до момента в който трае следствието “, добави прокурорът. По думите на Сааб, обвиняването смята за належащо „ да се забрани на Гуайдо да излиза от страната и да трансферира имущество “. Освен това органът изиска заледяване на сметките на опозиционера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР